Erik Juffermans Erik Juffermans
11/01/2023 13:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/01/2023 13:10

Cardano oprichter is zeer enthousiast over volgende grote update

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano oprichter is zeer enthousiast over volgende grote update

Foto: surassawadee/Shutterstock

Cardano (ADA) begint dit jaar sterk. De koers klom in de eerste week van 2023 agressief van ongeveer $0,25 naar bijna $0,34. Dat is een stijging van maar liefst 36% en vooralsnog houdt de ADA koers boven $0,31 stand. Volgens Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, is dit pas het begin, en zal er dit jaar veel mooi nieuws komen voor het crypto netwerk.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Cardano Voltaire tijdperk

Naar verluidt heeft de recente koersstijging mogelijk te maken met de langverwachte lancering van Djed, de eigen stablecoin van Cardano. Hoskinson uitte zijn trots op Twitter, en gaf aan dat de Cardano gemeenschap alleen maar sterker zal worden. Hij doeldt hiermee op een nieuw voorstel: Cardano improvement proposal (CIP) 1694.

Wat is CIP-1694 precies? Dit voorstel moet de rode loper uit gaan rollen voor de volgende grote fase van Cardano. Deze fase wordt het Voltaire tijdperk. Net zoals bijvoorbeeld Ethereum (ETH) hanteert ook Cardano verschillende fases, of tijdperken, tijdens de ontwikkeling. Voltaire moet het Cardano netwerk omvormen tot een volledig gedecentraliseerd systeem. 

Een democratisch crypto netwerk

Volgens Hoskinson zal Voltaire het voorbeeld voor de gehele crypto industrie zijn hoe een gedecentraliseerd crypto netwerk dient te functioneren. In het verleden besproken we al uitgebreid de details van deze verwachte Voltaire fase. Het zal onder andere een democratisch stemsysteem bevatten en een schatkist beheerd door de Cardano gemeenschap. 

De Voltaire update wordt ergens eind dit jaar verwacht. Of het per definitie een positieve invloed op de koers van ADA zal hebben, is natuurlijk nog te vroeg om te zeggen. De vorige significante update, de Vasil hard fork, vond plaats in september vorig jaar. Dit bleek om een “buy the rumour, sell the news” evenement te gaan. De koers kon in aanloop naar de update iets stijgen, maar hervatte daarna snel zijn weg naar beneden, net als de rest van de markt.

De Voltaire update zal hoe dan ook een revolutionaire verandering zijn voor het Cardano netwerk. Mocht het uitpakken zoals Hoskinson voorspelt, dan zal het een primeur zijn wat betreft decentralisatie binnen de crypto sector.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie