Ivo Melchers Ivo Melchers
07/01/2023 11:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/01/2023 11:04

Cardano stablecoin Djed krijgt nieuwe samenwerking

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Nóg een stablecoin verliest 'peg' met dollar

Foto: Skorzewiak/Shutterstock

Eind november kon je in het Cardano nieuws lezen dat de algoritmische stablecoin Djed deze maand gelanceerd zal worden op het netwerk van Cardano (ADA). COTI, een platform dat een finance ecosysteem op de blockchain bouwt, is de officiële uitgever van deze stablecoin.

COTI heeft nu laten weten dat het een nieuwe samenwerking heeft binnengehaald voor Djed.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Djed betalingen voor NFT’s

COTI heeft namelijk Yepple toe weten te voegen aan het lijstje van partners. Yepple is een blockchain-ontwikkelingsbedrijf dat NFT-betalingsgateways opzet. Hiermee zal het mogelijk worden om met de algoritmische stablecoin te betalen voor non-fungible tokens (NFT’s) op cardano.

Bij de verkoop van een NFT-collectie zijn projectmakers onderheven aan de fluctuerende prijs van ADA. Zo is ADA een van de grote slachtoffers van de hardnekkige bearmarkt, aangezien de koers van Cardano op het moment ongeveer 90% lager staat dan de all-time high. Om dit te voorkomen zullen makers nu hun NFT’s kunnen listen met een vraagprijs in Djed. Dit kan creators helpen om een voorspelbaar inkomen te krijgen.

De CEO van Yepple zei het volgende over de nieuwe samenwerking:

‘’We kunnen niet wachten om Djed te implementeren in onze NFT-betalingsgateway. Zodra we dit hebben gedaan, zullen we het zeker implementeren in onze andere maatwerkoplossingen. Met de constante schommelingen van de ADA-prijs is het hebben van een stablecoin als betaalmethode een must voor projectontwikkelaars. Dit zal makers helpen hun financiering te verstevigen voor de toekomstige ontwikkeling van hun project.’’

Advertentie

Algoritmische stablecoin

Zoals eerder vernoemd maakt Djed gebruik van een algoritme om zijn waarde stabiel te houden. Djed zal gekoppeld zijn aan de Amerikaanse dollar en het zal ondersteund worden met crypto-activa in plaats van fiatgeld, zoals bijvoorbeeld bij Tether (USDT). De waarde van USDT wordt namelijk stabiel gehouden door een reserve aan te houden. Voor elke USDT die in omloop is, houdt Tether namelijk een dollar (of iets van vergelijkbare waarde) in zijn reserve.

Cardano gebruikers kunnen ADA als onderpand gaan gebruiken voor het minten van Djed. Wanneer je ADA naar een bepaald smart contract op Cardano stuurt, zal je de dollar waarde in Djed hiervoor terugkrijgen. Andersom, zul je voor 1 Djed op zijn beurt ook $1 aan ADA ontvangen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders, nadat hij via Instagram Stories benaderd werd. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Advertentie

Trending Cardano nieuws

Cardano bereidt grote update voor, vorige keer steeg ADA 130%
Cardano bereidt grote update voor, vorige keer steeg ADA 130%
Mislukte hack bewijst kracht Cardano: analisten voorspellen ADA-rally
Cryptomarkt in shock: Topanalist noemt ADA en XRP ‘waardeloze hype’
Advertentie