Ivo Melchers Ivo Melchers
07/01/2023 11:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/01/2023 11:04

Cardano stablecoin Djed krijgt nieuwe samenwerking

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Nóg een stablecoin verliest 'peg' met dollar

Foto: Skorzewiak/Shutterstock

Eind november kon je in het Cardano nieuws lezen dat de algoritmische stablecoin Djed deze maand gelanceerd zal worden op het netwerk van Cardano (ADA). COTI, een platform dat een finance ecosysteem op de blockchain bouwt, is de officiële uitgever van deze stablecoin.

COTI heeft nu laten weten dat het een nieuwe samenwerking heeft binnengehaald voor Djed.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Djed betalingen voor NFT’s

COTI heeft namelijk Yepple toe weten te voegen aan het lijstje van partners. Yepple is een blockchain-ontwikkelingsbedrijf dat NFT-betalingsgateways opzet. Hiermee zal het mogelijk worden om met de algoritmische stablecoin te betalen voor non-fungible tokens (NFT’s) op cardano.

Bij de verkoop van een NFT-collectie zijn projectmakers onderheven aan de fluctuerende prijs van ADA. Zo is ADA een van de grote slachtoffers van de hardnekkige bearmarkt, aangezien de koers van Cardano op het moment ongeveer 90% lager staat dan de all-time high. Om dit te voorkomen zullen makers nu hun NFT’s kunnen listen met een vraagprijs in Djed. Dit kan creators helpen om een voorspelbaar inkomen te krijgen.

De CEO van Yepple zei het volgende over de nieuwe samenwerking:

‘’We kunnen niet wachten om Djed te implementeren in onze NFT-betalingsgateway. Zodra we dit hebben gedaan, zullen we het zeker implementeren in onze andere maatwerkoplossingen. Met de constante schommelingen van de ADA-prijs is het hebben van een stablecoin als betaalmethode een must voor projectontwikkelaars. Dit zal makers helpen hun financiering te verstevigen voor de toekomstige ontwikkeling van hun project.’’

Advertentie

Algoritmische stablecoin

Zoals eerder vernoemd maakt Djed gebruik van een algoritme om zijn waarde stabiel te houden. Djed zal gekoppeld zijn aan de Amerikaanse dollar en het zal ondersteund worden met crypto-activa in plaats van fiatgeld, zoals bijvoorbeeld bij Tether (USDT). De waarde van USDT wordt namelijk stabiel gehouden door een reserve aan te houden. Voor elke USDT die in omloop is, houdt Tether namelijk een dollar (of iets van vergelijkbare waarde) in zijn reserve.

Cardano gebruikers kunnen ADA als onderpand gaan gebruiken voor het minten van Djed. Wanneer je ADA naar een bepaald smart contract op Cardano stuurt, zal je de dollar waarde in Djed hiervoor terugkrijgen. Andersom, zul je voor 1 Djed op zijn beurt ook $1 aan ADA ontvangen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie