Ivo Melchers Ivo Melchers
22/11/2022 13:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/11/2022 13:15

Cardano gaat algoritmische stablecoin Djed in januari lanceren

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Dit is wat analisten verwachten van de Cardano koers

Foto: Shutterstock/JLStock

Cardano (ADA) ontwikkelaar Input Output maakte inmiddels meer dan een jaar geleden tijdens de Cardano Summit 2021 bekend dat COTI de officiële uitgever zal zijn van de nieuwe Cardano stablecoin genaamd Djed. Gisteren. Tijdens de laatste dag van de Cardano Summit maakte de CEO van stablecoin ontwikkelingsbedrijf COTI bekend dat Cardano’s nieuwe algoritmische stablecoin gelanceerd wordt in januari 2023.

De CEO van COTI, Shahaf Bar-Geffen, zei het volgende over de nieuwe stablecoin:

”Djed naar het openbare mainnet is een geweldige prestatie, na veel hard werk van IOG en COTI. Recente marktgebeurtenissen hebben opnieuw bewezen dat we een veilige haven nodig hebben tegen volatiliteit, en Djed zal dienen als deze veilige haven in het Cardano netwerk.”

Cardano koers is ‘precies waar het moet zijn’, expert verwacht vuurwerk
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

Wat is Djed?

Djed is zoals gezegd een algoritmische stablecoin die gekoppeld zal zijn aan de Amerikaanse dollar en zal bestaan op het netwerk van Cardano. Er is meer dan een jaar gewerkt aan de ontwikkeling van deze stablecoin en het zal ondersteund worden met crypto-activa in plaats van fiatgeld. Cardano gebruikers zullen in staat zijn om ADA als onderpand te gebruiken voor het minten van Djed. Als je dan ADA naar een bepaald smart contract op Cardano stuurt, krijg je dezelfde dollar waarde in Djed ervoor terug. Andersom, als je 1 Djed terugstuurt naar het smart contract krijg je $1 aan ADA.

De stablecoin is zo ontworpen dat het overcollaterized is, wat betekent dat het wordt ondersteund door overtollig onderpand in de vorm van een cryptocurrency die in een reserve wordt gehouden. Deze cryptocurrency wordt ook wel SHEN genoemd en deze zal de prijsschommelingen van ADA dekken om prijsstabiliteit te waarborgen met een onderpand tarief van 400-800%.

Djed zal bij de lancering geïntegreerd worden in 40 dApps in het Cardano ecosysteem. Bij de lancering wordt ook DjedPay geïntroduceerd, een service waarmee verkopers Djed-betalingen kunnen accepteren.

Advertentie

USDA stablecoin

Vorige week kon je in het Cardano nieuws ook al lezen dat het netwerk zijn eerste stablecoin genaamd USDA gaat lanceren. USDA is een stablecoin die uitgebracht wordt door Emurgo, het ontwikkelingsplatform en tevens de commerciële tak van Cardano, en volledig wordt gedekt door de Amerikaanse dollar. USDA zal in het eerste kwartaal van 2023 gelanceerd worden op het netwerk.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie