Ivo Melchers Ivo Melchers
19/11/2022 12:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/11/2022 12:05

Cardano gaat eerste eigen stablecoin genaamd USDA lanceren

cardano-ada-logo
Cardano nieuws

Emurgo, het ontwikkelingsplatform en tevens de commerciële tak van Cardano (ADA), heeft op zijn eigen website aangekondigd dat het een nieuwe stablecoin genaamd USDA gaat lanceren. USDA zou de eerste volledig door fiat ondersteunde, regelgevende stablecoin zijn in het Cardano-ecosysteem. USDA zal door de Amerikaanse dollar worden gedekt.

“Cardano is dood” – Oprichter haalt hard uit en verdedigt project
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

Wat is een stablecoin?

Een stablecoin is een cryptocurrency die wordt gekoppeld aan de waarde van een achterliggende activa. Meestal is dit de Amerikaanse dollar, maar ze kunnen ook gekoppeld zijn aan een andere fiat valuta, zoals Euro Coin (EUROC) gekoppeld is aan de Euro. Voor iedere verkochte munt koopt de organisatie achter de stablecoin een dollar terug welke ze stallen op een normale bankrekening.

Een stablecoin kan echter ook op basis van een algoritme gekoppeld worden aan een achterliggende activa, zoals een fiat valuta. Deze coins hebben geen onderpand en worden daarom ook wel non-collateralized stablecoins genoemd.

Naast fiat valuta kan een stablecoin echter ook gekoppeld zijn aan edelmetalen, zoals goud of zilver. Voorbeelden van stablecoins die gekoppeld zijn aan goud zijn: Pax Gold (PAXG) en Tether Gold (XAUT). Er zijn zelfs stablecoins die zijn gekoppeld aan de prijs van andere cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) of ethereum (ETH).

USDA stablecoin

USDA is het eerste product dat naar de markt wordt gebracht met Anzens, Emurgo’s nieuwe productlijn die als doel heeft om de kloof tussen traditional finance (TradFi) en decentralized finance (DeFi) kleiner te maken. Emurgo is van plan om USDA in het eerste kwartaal van 2023 te gaan lanceren op het Cardano netwerk.

Emurgo Fintech-directeur, Vineeth Bhuvanagiri, zei het volgende over de nieuwe stablecoin:

‘’USDA is een inheems activum, vrij inwisselbaar op Cardano en ondersteund door de Amerikaanse valuta. Deze stablecoin biedt niet alleen stabiliteit aan investeerders die financiële transacties uitvoeren op de blockchain, maar baant ook een weg voorwaarts voor het Cardano-ecosysteem om een probleem aan te pakken dat we in een unieke positie kunnen oplossen: banking the unbanked.’’

Daarnaast zal Emurgo de conversie mogelijk maken van andere stablecoins, zoals USD Coin (USDC) en Tether (USDT) naar USDA, met langetermijnplannen om conversie en swaps van cryptocurrencies als BTC en ETH mogelijk te maken.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie