Simon Bosch Simon Bosch
07/09/2022 09:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2022 09:29

Crypto-onderzoeker haalt gemakkelijk $100.000 aan BTC op met scam

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Scams zijn helaas nog altijd aan de orde van de dag in crypto-land. En nooit eerder was dat zó duidelijk als nu: De markt is nu een stuk groter dan een paar jaar geleden, en nooit eerder was het ecosysteem zo uitgebreid. Een onderzoeker heeft op eigen houtje onderzocht hoe gemakkelijk het leven als scammer is – met een zelfgemaakte scam.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto-scam voor de wetenschap

De onderzoeker in kwestie is FatManTerra op Twitter, die de afgelopen tijd erg vocaal en kritisch is geweest op de Terra-crash. In een lange thread op Twitter beschrijft hij zijn experiment om mensen te scammen voor de wetenschap. Hij heeft 100.000 dollar aan bitcoin (BTC) buitgemaakt van nietsvermoedende crypto-investeerders, precies om te kijken hoe gemakkelijk dit is.

Om precies te zijn zette hij een ‘high yield BTC farm’ op, volgens een nu verwijderde tweet van afgelopen dinsdag. Dat zijn een hoop modewoorden, en dat was precies de bedoeling. Hij zegt dat hij bewust niet de naam van het ‘fonds’ vertelde, en hij beschreef niet hoe hij er precies mee ging handelen. Niemand wist dus waar de yield vandaan kwam. Toch waren er nog steeds mensen die er in investeerden.

Sterker nog, in twee uur tijd kreeg hij meer dan honderd directe berichtjes van zijn volgers. Hij haalde 3,45 BTC op via Twitter en 2 BTC via Discord. Hij zegt de inspiratie te hebben gehad van crypto-YouTuber Lady Of Crypto, die kennelijk een vergelijkbaar experiment heeft gedaan.

Advertentie

Gratis geld bestaat niet

FatManTerra vindt dat we in barre tijden leven door alle scammers. 99% van de crypto-projecten zijn volgens hem scams die zijn ontworpen om hun oprichters rijk te maken. Hij noemt Terra-oprichter Do Kwon als voorbeeld. Het is geen geheim dat hij geen fan (meer) is van Kwon, wiens hebzucht en misplaatste grappen hij bekritiseerde vlak nadat Terra (LUNA) crashte.

Uiteraard was het niet meer dan een experiment, daarom heeft hij iedere gedupeerde volledig terugbetaald. Er was geen investering benadrukt hij, en gratis geld bestaat niet.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie