Roy van Krieken Roy van Krieken
25/02/2024 09:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/02/2024 08:55

Crypto Ontbijt: Bitcoin-bedenker was ‘geïnteresseerd’ in XRP

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
ripple-xrp-satoshi-

Foto: Shutterstock/Istvan Csak

Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Financiële reus adviseert Bitcoin ETF aan miljoenen klanten

De Carlson Group, een investeringsfirma met tientallen miljarden dollars onder beheer, heeft 4 van de 10 bitcoin (BTC) spot ETF’s toegevoegd aan het aanbod voor aangesloten financieel adviseurs. Dat betekent feitelijk dat 19.000 financieel adviseurs het investeren in bitcoin ETF’s officieel mogen aanbieden aan hun cliënten.

Deze 19.000 financieel adviseurs zijn indirect verantwoordelijk voor investeringsportfolio’s ter waarde van maar liefst $1,5 biljoen. Het is tot dusver nog een onaangebroken markt, maar door deze zet van de Carlson groep lijkt het eerst schaap over de dam. Het is een ontwikkeling die op lange termijn grote impact kan hebben. Daarnaast is het opnieuw een stap in de steeds verder gaande acceptatie van bitcoin als legitieme investering.

Advertentie

Bitcoin-bedenker noemt Ripple ‘interessant’

In een recent opgedoken email van Bitcoin-bedenker Satoshi Nakamoto is te zien dat hij de mysterieuze grondlegger best wel geïnteresseerd is in het idee rondom Ripple. Destijds ging het nog om RipplePay, maar dit zou later tot leven komen in de vorm van de XRP Ledger.

Bitcoin ontwikkelaar Martti Malmi noemt RipplePay in een e-mail met Nakamoto mogelijk van gigantische impact en in een reactie hierop reageert Nakamoto instemmend. Het geeft een bijzondere inkijk in de begindagen van de crypto wereld.

De mails kwamen naar boven tijdens een lopende rechtszaak over de ware identiteit van Satoshi Nakamoto. Een man uit Australië genaamd Craig Wright claimt al jaren de oprichter van het Bitcoin netwerk te zijn, maar er zijn slechts weinig mensen die hem geloven. Dit heeft nu tot een rechtszaak geleid waar toch een aantal interessante inzichten naar boven komen, zoals nu oude e-mails tussen Nakamoto en andere Bitcoin-ontwikkelaars.

Memecoins komen naar Bitcoin: dit is de eerste
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Polygon haalt nieuw record

Het populaire layer-2 netwerk Polygon (MATIC) heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. De activiteit op het netwerk bereikte gisteren meer dan 1 miljoen actieve gebruikers. Dat is een nieuwe all-time high qua activiteit.

Het aantal transacties heeft nog geen nieuw record neergezet, volgens data van DeFiLlama. Desalniettemin is het duidelijk dat het goed gaat met Polygon en dat het een van de populairste layer-2’s op Ethereum (ETH) blijft.

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie