Kevin Schijven Kevin Schijven
17/06/2024 09:27 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/06/2024 09:23

Crypto Ontbijt: Bitcoin ETF nieuws, Ethereum record & Ripple rechtszaak

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH XRP-XRP more-coins-icon
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto Ontbijt: Bitcoin ETF nieuws, Ethereum record & Ripple rechtszaak

Foto: oatawa/Shutterstock

Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de dag verschijnen er op Crypto Insiders meer uitgebreide artikelen over deze thema’s.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin & crypto komen zijwaarts het weekend uit

Bitcoin (BTC) werd afgelopen week op de $70.000 afgewezen en afgelopen nacht was dat de $67.000. Waar deze grens eerst nog als steun diende, is het nu omgeslagen in weerstand.

Daardoor blijft bitcoin vooralsnog voornamelijk zijwaarts bewegen en komt momenteel rond de $66.250 uit. Klik hier voor een uitgebreidere koersupdate.

Ook de rest van de top 100 komt voornamelijk zijwaarts het weekend uit. Daar zitten enkele uitzonderingen tussen, zowel aan de groene als rode kant. Aan rode kant vangt notcoin (NOT) de hardste klap en daalt met 9%. De hardste stijger vandaag is jasmycoin (JASMY) met 10%.

Advertentie

ETF’s vangen klap, maar financieel adviseurs komen eraan

De relatief nieuwe bitcoin-ETF’s hebben een opvallend slechte week achter de rug. Tussen 10 juni en 14 juni stroomde er maar liefst $580 miljoen uit de beursfondsen.

Desondanks zegt BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, dat financieel adviseurs langzaamaan de ETF’s omarmen. Ze zijn tot nu toe nog zeer terughoudend geweest, zegt Samara Cohen van BlackRock.

Vooralsnog hebben vooral “zelfstandige beleggers die zelf hun toewijzing hebben gemaakt, vaak via een online brokerrekening” de bitcoin-ETF’s gekocht, namelijk 80%.

Ethereum ETF’s stunten op Wall Street – nieuwe recordkoers in zicht
Ethereum ETF's stunten op Wall Street - nieuwe recordkoers in zicht

Ethereum ecosysteem bereikt nieuw record

De cryptomarkt vraagt zich momenteel af wanneer de ethereum (ETH) ETF’s eindelijk lanceren. Afgelopen week gaf SEC voorzitter Gary Gensler aan dat het deze zomer zal zijn. ETF-expert Eric Balchunas gokt op 2 juli.

Ondertussen heeft het Ethereum ecosysteem een nieuw record in transactiesnelheid bereikt. Het ecosysteem met alle schalingsnetwerken meegeteld bereikte 246, 18 transacties per seconde (TPS). Dat is meer dan 21 miljoen transacties per dag.

Deze stijging komt voornamelijk door een nieuw en relatief onbekend schalingsnetwerk op Ethereum: Xai.

Ethereum update bevat significante risico’s

We blijven nog heel even bij ethereum. Inmiddels staat de volgende grote update al op de agenda: “Pectra”.

De update zou volgens een onderzoeksrapport van Liquid Collective en Obol echter meerdere risico’s voor het netwerk bevatten.

Volgens het rapport is er een grote noodzaak voor diversiteit in clients. Een software probleem in een dominante client zou namelijk tot grote verliezen kunnen leiden.

SEC haalt Ripple’s argument voor lagere straf onderuit

Ripple (XRP) is van mening dat het niet zo’n grote boete hoeft te betalen als de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) wil.

Ripple wil niet meer dan $10 miljoen betalen, een stuk lager dan $2 miljard die de SEC vindt dat het bedrijf moet betalen.

Ripple beargumenteerde dat als Terra een boete van $4,5 miljard moet betalen terwijl het $40 miljard verloren heeft, dat Ripple ook een relatief minder hoge boete hoort te krijgen.

De SEC zegt echter dat de hoogte van de boete voor Terra het resultaat is van een failliet bedrijf, geld dat terug naar investeerders moet en ontslagen leidinggevenden. Dat geldt allemaal niet voor Ripple, zegt SEC.

Crypto-startups hebben nu meer dan $100 miljard opgehaald

Tot slot hebben we nog een leuke mijlpaal voor de crypto-industrie. De financiering voor crypto-startups heeft de $100 miljard overschreden.

Ongeveer 10 jaar geleden, rond eind mei 2014, vijf jaar na de creatie van bitcoin en een jaar voor de lancering van ethereum, begon de de industrie steeds sneller te groeien.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Strategen van Citibank waarschuwen voor Amerikaanse recessie
Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
Advertentie