Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
17/06/2024 08:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/06/2024 07:58 Marktupdates

Bitcoin koers begint de week op kritiek breekpunt, markt nerveus

Solana-SOL Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers begint de week op kritiek breekpunt, markt nerveus

Foto: tomeqs/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is na een bloederige week ongeschonden uit het weekend gekomen. Zoals gewoonlijk lijkt de koning der cryptomunten enkele dagen vrij te hebben genomen in het weekend. Bitcoin heeft zich de afgelopen dagen sterk gehouden boven zijn belangrijke prijslevel van $66.000 en lijkt gedreven om hogere prijzen op te gaan zoeken. Kunnen de donkere wolken boven de cryptomarkt plaats maken voor zonneschijn?

BTC koers standvastig boven $66.000

Bitcoin luidde afgelopen vrijdag met een enorme domper het weekend in. De bitcoin koers maakte voor de zoveelste keer die week een duikvlucht, met een dieptepunt van $65.000.

Na enkele uren stond de koers destijds echter weer boven de $66.000, waar het de rest van het weekend zijwaarts heeft bewogen. Zoals wel vaker droogde het handelsvolume bovendien flink op.

Inmiddels lijkt er weer langzamerhand wat leven in te komen. De bitcoin koers heeft een sprong van enkele honderden dollars gemaakt en is nog maar een steenworp afstand verwijderd van zijn weerstand van vlak boven de $67.000.

Om een verder bloedbad te voorkomen is het zaak om boven de $66.000 stand te houden. Indien de koers dit level, net als afgelopen vrijdag, verliest, dan zou $64.000 de volgende halte kunnen zijn. Dit zou tevens de laatste redding kunnen bieden alvorens de $61.000-$60.000 opgezocht kan worden. Voor nu is het echter nog lang niet zover, en lijkt bitcoin zijn hoofd omhoog te hebben gericht.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 66.457 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 62.057. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,38% in de plus.

Solana blinkt uit in onzekere cryptomarkt

Bitcoin heeft vooralsnog geen duidelijke richting gekozen, en dat is duidelijk zichtbaar bij de altcoinmarkt. De meeste cryptomunten staan namelijk nagenoeg op eenzelfde prijs als gisteren.

Kijkend naar de tien grootste cryptomunten dan springt solana (SOL) direct in het oog met een stijging van 2,88%. Met deze prijssprong is het de best presterende cryptomunten binnen de lijst. Toncoin (TON) hijgt in de nek met een stijging van 1,81%.

Ook ethereum (ETH) en ripple (XRP) kleuren vandaag in het groen, al blijven beide stijgingen beperkt tot minder dan 1%. Dogecoin (DOGE) en cardano (ADA) zijn juist met verwaarloosbare dalingen de andere kant opgeslagen.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin naar $69.000? Koers toont positieve signalen met Trump steun
Bitcoin afgewezen, maar memecoins schieten er als raketten vandoor
Bitcoin klimt naar $66.000 terwijl XRP met spectaculaire 40% omhoogschiet
Bitcoin klimt naar $66.000 terwijl XRP met spectaculaire 40% omhoogschiet
Bitcoin prijsstijging zet gerelateerde cryptoprojecten in de spotlight
Crypto Radar: Bitcoin knalt omhoog & cryptomarkt euforisch
Advertentie