Ivo Melchers Ivo Melchers
02/04/2024 09:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/04/2024 09:00

Crypto Ontbijt: Bitcoin ETF’s onderuit, SBF reageert op celstraf & meer

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Ontbijt: Bitcoin ETF’s onderuit, SBF reageert op celstraf & meer

Foto: lev radin/Shutterstock

Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.

Alle crypto-ETF’s komen op de blockchain, zegt topman vermogensbeheerder
Alle crypto-ETF’s komen op de blockchain, zegt topman vermogensbeheerder

Bitcoin koers daalt fors

Vanmorgen kon je al in de ochtendupdate lezen dat bitcoin (BTC) vannacht een flitsende crash heeft doorgemaakt. In een uur tijd daalde de koers met zo’n $4.000 tot een dieptepunt van grofweg $66.000.

Inmiddels handelt bitcoin weer vlak onder de $67.000, maar nog altijd ver onder zijn belangrijke niveau van om en nabij de $69.000. Het is een bloederige dag op de cryptomarkt; het leeuwendeel van de altcoins is zelfs nóg harder onderuit gegaan.

Advertentie

Rode dag voor bitcoin ETF’s

De bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben gisteren voor het eerst sinds 22 maart weer een negatieve dag beleefd. In totaal stroomde er $85,7 miljoen uit de fondsen, zo blijkt uit data van Farside Investors.

Vorige week maakten de ETF’s een sterke comeback met 4 achtereenvolgende positieve dagen, na een bloederige week met alleen maar uitstromen. Of bitcoin nu wederom terugvalt in zijn negatieve trend valt nog te bezien.

Grayscale’s GBTC verloor gisteren $302,6 miljoen. BlackRock zag, zoals gewoonlijk, het meeste kapitaal binnenvliegen. In totaal verwelkomde ‘s werelds grootste vermogensbeheerder $165,9 miljoen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Nieuw crypto-handelsrecord

De afgelopen maand hebben handelaren voor bijna $268 miljard aan tokens op gedecentraliseerde exchanges (DEX’s) verhandeld, volgens DeFiLlama. Het overtreft het eerdere record van november 2021, toen er $237 miljard werd verhandeld via decentrale beurzen. Vorige maand was er ook een meer dan verdubbeling ten opzichte van februari, toen handelaren voor $121 miljard aan cryptomunten kochten en verkochten.

Bitcoin Runes activiteit keldert drastisch slechts 3 weken na lancering
Bitcoin Runes activiteit keldert drastisch slechts 3 weken na lancering

Ex-CEO FTX reageert voor het eerst na veroordeling

Sam Bankman-Fried (SBF), de voormalig CEO van de failliete exchange FTX, is voor het eerst sinds zijn veroordeling naar buiten getreden. Vorige week donderdag werd bekend dat hij voor 25 jaar op water en brood moet leven, en in een e-mail interview met ABC News heeft hij voor het eerst hierop gereageerd.

SBF heeft laten weten spijt te hebben van zijn daden, maar hield tevens vol dat hij altijd te goeder trouw had gehandeld. “Ik had nooit gedacht dat wat ik deed illegaal was,” zei SBF volgens ABC. “Elke dag word ik achtervolgd door wat er verloren is gegaan. Het was nooit mijn bedoeling om iemand pijn te doen of iemands geld te nemen’’.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie