Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
02/04/2024 07:57 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/04/2024 07:57 Marktupdates

Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit

Foto: Lukas Heldak/Shutterstock

Bitcoin (BTC) en de cryptomarkt beginnen de nieuwe maand in het donkerrood. Gisteren, op de eerste dag van april, ging de bitcoin koers al fors onderuit. Vannacht werd hier echter een schepje bovenop gegooid. De koers heeft in korte tijd een grote duik gemaakt, ten spijte van de rest van de markt.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin koers daalt 5%

De prijs van bitcoin bewoog gisteren grotendeels vlak onder de $70.000. Uitsluitend aan het begin van de avond werd het steunniveau van $69.000 eventjes verloren. Voor een tijdsduur van enkele uren bewoog de prijs enkele honderden dollars boven de $68.000.

In het holst van de nacht, iets na 04:00 uur, maakt bitcoin een scherpe duik. In slechts een uur tijd verloor bitcoin bijna $4.000 van zijn waarde. Vanaf een prijs van zo’n $69.500 zakte de koers tot een dieptepunt van grofweg $66.000, waar het zich momenteel vlak boven bevindt.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Het sentiment op de markt heeft een flinke tik gekregen. Dit terwijl bitcoin zo’n anderhalve dag geleden nog zijn hoogste wekelijkse en maandelijkse candle heeft neergezet. Het psychologische level van $70.000 is nu opeens ver buiten zicht geraakt.

Mocht de koers weer de lucht in schieten, zou de zone rond $69.000 weerstand kunnen bieden. Op de weg omlaag is het niveau rond de $60.000 belangrijk om in de gaten te houden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 66.465 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 62.079. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 5,32% in de min.

Advertentie

Crypto top 10 onderuit, dogecoin verliest 12%

Bijna iedere altcoin heeft ten minste enkele procenten van zijn waarde ingeleverd. De gehele top 10 cryptomunten, met uitzondering van stablecoins, staat momenteel dan ook op een lagere prijs dan gisteren. Sterker nog, de meesten doen het nóg slechter dan bitcoin op het moment.

Ethereum (ETH) is met 5,93% gedaald, solana (SOL) met 7,93%, ripple (XRP) met 4,16%, cardano (ADA) met 7,48% en avalanche (AVAX) met 9,88%. Dogecoin (DOGE) spant de kroon met een daling van 12,10%.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie