Roy van Krieken Roy van Krieken
20/04/2024 09:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/04/2024 12:16

Crypto Ontbijt: Bitcoin halving wordt gevierd door investeerders

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Ontbijt: Bitcoin halving wordt gevierd door investeerders

Foto: JordanCrosby/Shutterstock

Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin halving is een feit

Het grote nieuws van vannacht is uiteraard de bitcoin halving die met succes is doorgevoerd op het netwerk. Ongeveer elke 4 jaar vindt er een halving plaats en hierbij wordt de beloning die miners krijgen gehalveerd. Dit betekent feitelijk dat de instroom van nieuwe bitcoins op de markt wordt vertraagd.

Logischerwijs gaan veel analisten er daarom vanuit dat dit positief kan uitpakken voor de bitcoin koers. In het verleden steeg de koers namelijk eigenlijk altijd enorm na een halving-event. Of dat deze keer ook zo gaat zijn, moet uiteraard nog blijken. Miljardair Tim Draper verwacht in ieder geval dat de koers richting de $250.000 kan stijgen. Aan de andere kant zegt Deutsche Bank juist dat investeerders niet op een grote prijsrally hoeven te rekenen.

De tijd zal uitwijzen hoe de koers gaat reageren op deze nieuwe en belangrijke mijlpaal voor het Bitcoin netwerk.

Advertentie

BTC noteert record transactiekosten

Door de halving was de activiteit op het Bitcoin netwerk vannacht torenhoog. Zo hoog zelfs dat er een nieuw record werd gezet wat betreft de hoogte van transactiekosten. In het 840.000ste block vond de halving daadwerkelijk plaats en dit bleek een enorm interessant moment voor mensen om een stukje geschiedenis toe te eigenen.

In totaal werd er 37,67, ter waarde van ongeveer $2,4 miljoen, uitgegeven aan transactiekosten vlak na de halving. Een dergelijk hoog bedrag is nog nooit eerder in zo’n korte tijd waargenomen. Het laat nog maar eens zien dat BTC investeerders halsreikend uitekeken naar de halving.

Bitcoin ETF’s beleven slechtste dag ooit met dramatische uitstroom
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

De volgende halving – waar staan we dan?

De halving is nog niet eens 12 uur achter de rug, maar ondertussen wordt er al naar de volgende editie gekeken. De volgende halving zal ergens in 2028 plaatsvinden en analisten buigen zich nu al over voorspellingen. Waar zal de koers op dat moment kunnen staan? En heeft de halving op dat moment nog wel effect?

Verschillende vooraanstaande analisten verwachten binnen nu en 2028 in ieder geval vuurwerk. Met voorspellingen die uiteenlopen van $200.000 in 2028 tot stijgingen van vele duizenden procenten. De tijd zal het uitwijzen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie