Ivo Melchers Ivo Melchers
05/03/2024 08:52 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/03/2024 08:52

Crypto Ontbijt: Bitcoin plan MicroStrategy, Ethereum ETF’s uitgesteld

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Ontbijt: Bitcoin plan MicroStrategy, Ethereum ETF’s uitgesteld

Foto: JHVEPhoto/Shutterstock

Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.

MicroStrategy wil $600 miljoen aan bitcoins kopen

MicroStrategy, met ruime afstand ‘s werelds grootste beursgenoteerde bitcoin (BTC holder, wil nog eens 600 miljoen dollar ophalen om meer bitcoin aan te schaffen.

In een verklaring van 4 maart wordt onthuld dat de Amerikaanse softwareleverancier het kapitaal wil ophalen in de vorm van converteerbare obligaties, om zo hun gigantische bitcoin-stapel verder uit te breiden.

Converteerbare obligaties kunnen op een later moment omgezet worden voor een bepaald aantal aandelen van het bedrijf.

De uitgifte hangt af van de condities op de markt en verschillende andere factoren, en heeft de potentie om met een extra 90 miljoen dollar te groeien.

MicroStrategy heeft momenteel een astronomische hoeveelheid van 193.000 bitcoins in handen. Tegen de huidige bitcoin koers draagt dit een waarde van bijna 13 miljard dollar.

Ethereum ETF’s BlackRock en Fidelity in de wacht

Vermogensgiganten BlackRock en Fidelity hebben gisteren te horen gekregen dat een besluit voor hun spot ethereum (ETH) Exchange-Traded Fund (ETF) langer op zich laat wachten.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft gisteren aangekondigd dat haar beslissing voor zowel BlackRock’s iShares Ethereum Trust als Fidelity’s Ethereum Fund uitgesteld worden.

Het besluit komt niet bepaald uit een onverwachte hoek, aangezien er al lang geanticipeerd wordt op een eindoordeel bij de eerste definitieve deadline in mei. Specifiek zal de toezichthouder uiterlijk 23 mei naar buiten moeten treden met een definitief besluit voor de ETF-aanvraag van VanEck.

Crypto plannen BRICS

De BRICS, een samenwerkingsverband van opkomende economieën Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika, hebben aangekondigd de wereld van crypto en blockchain in te stappen.

De groep van vijf naties hebben de oprichting van een onafhankelijk betalingssysteem aangekondigd, gebaseerd op crypto en blockchaintechnologie. Dit blijkt uit een artikel van het Russische persbureau TASS.

Dit initiatief is een gerichte opgave voor dit jaar om de invloed van BRICS binnen het wereldwijde monetaire stelsel te versterken.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of misschien Shiba Inu te kopen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers. Je krijgt namelijk gratis crypto.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze gratis. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak €20,- gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Advertentie