Roy van Krieken Roy van Krieken
08/06/2024 08:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/06/2024 08:37

Crypto Ontbijt: Trump noemt zichzelf ‘crypto president’ & meer

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Waarom Bitcoin explosief stijgt na de mislukte aanslag op Trump

Foto: Jonah Elkowitz/Shutterstock

Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Trump bevestigt steun voor crypto

Voormalig president van de Verenigde Staten, Donald Trump, liet opnieuw zijn steun blijken voor crypto als onderdeel van zijn campagne voor de presidentsverkiezingen van 2024. Tijdens een inzamelingsactie in San Francisco, georganiseerd door David Sacks en techmiljardair Chamath Palihapitiya, verklaarde Trump zijn doel om de “crypto president” te worden. Het evenement bracht $12 miljoen op voor zijn promotionele inspanningen.

Trump bekritiseerde de Democratische Partij voor hun strenge regelgeving en benadrukte zijn plannen om de crypto-industrie vooruit te helpen. Zijn uitspraken volgen op president Joe Biden’s controversiële veto tegen een resolutie die de SEC-richtlijnen voor crypto accounting had kunnen veranderen. Trump heeft herhaaldelijk verklaard dat de VS een leidende positie in de crypto-industrie moet innemen.

Advertentie

Andrew Tate memecoins

Na Iggy Azalea is het nu Andrew Tate die voor opschudding zorgt in de cryptomarkt. Meme coins zijn momenteel de belangrijkste trend op Solana, en Tate-geïnspireerde meme coins zijn nu de meest populaire cryptocurrencies op DEXScreener, met een kapitaal van honderden miljoenen dollars in slechts enkele uren.

Tate heeft bevestigd dat hij “chaos creëert” in de cryptomarkt en probeert Solana te laten crashen. Zijn X-account staat vol met crypto-gerelateerde tweets, waaronder beweringen dat hij meer dan $30 miljoen aan een bepaalde meme coin heeft verbrand. Meme coins zijn zeer volatiel en brengen een aanzienlijk risico op kapitaalverlies met zich mee.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Wat betekent veranderend SEC-beleid voor ethereum?

Bill Hughes, topman bij crypto-analysebedrijf Consensys, sprak tijdens de Consensus-conferentie in Austin over de onzekere impact van veranderende SEC-beleidslijnen op Ether (ETH). Consensys heeft een rechtszaak aangespannen tegen de SEC over de regulering van ETH als een effect. Hoewel de SEC onlangs spot Ether ETF’s heeft goedgekeurd, blijft het onduidelijk hoe dit de lopende onderzoeken van de SEC en hun opvattingen over effectenaanbiedingen zal beïnvloeden.

Hughes beschouwt de goedkeuring van spot Ether ETF’s als een positieve ontwikkeling. De politieke verschuivingen kunnen invloed hebben op de beslissingen van de SEC, maar de volledige impact hiervan moet nog blijken. Wetgeving in de VS kan de rol van de SEC over digitale activa verder verduidelijken.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie