Roy van Krieken Roy van Krieken
08/06/2024 08:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/06/2024 08:37

Crypto Ontbijt: Trump noemt zichzelf ‘crypto president’ & meer

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Trump verovert Bitcoinharten met opvallende uitspraken

Foto: Jonah Elkowitz/Shutterstock

Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Trump bevestigt steun voor crypto

Voormalig president van de Verenigde Staten, Donald Trump, liet opnieuw zijn steun blijken voor crypto als onderdeel van zijn campagne voor de presidentsverkiezingen van 2024. Tijdens een inzamelingsactie in San Francisco, georganiseerd door David Sacks en techmiljardair Chamath Palihapitiya, verklaarde Trump zijn doel om de “crypto president” te worden. Het evenement bracht $12 miljoen op voor zijn promotionele inspanningen.

Trump bekritiseerde de Democratische Partij voor hun strenge regelgeving en benadrukte zijn plannen om de crypto-industrie vooruit te helpen. Zijn uitspraken volgen op president Joe Biden’s controversiële veto tegen een resolutie die de SEC-richtlijnen voor crypto accounting had kunnen veranderen. Trump heeft herhaaldelijk verklaard dat de VS een leidende positie in de crypto-industrie moet innemen.

Advertentie

Andrew Tate memecoins

Na Iggy Azalea is het nu Andrew Tate die voor opschudding zorgt in de cryptomarkt. Meme coins zijn momenteel de belangrijkste trend op Solana, en Tate-geïnspireerde meme coins zijn nu de meest populaire cryptocurrencies op DEXScreener, met een kapitaal van honderden miljoenen dollars in slechts enkele uren.

Tate heeft bevestigd dat hij “chaos creëert” in de cryptomarkt en probeert Solana te laten crashen. Zijn X-account staat vol met crypto-gerelateerde tweets, waaronder beweringen dat hij meer dan $30 miljoen aan een bepaalde meme coin heeft verbrand. Meme coins zijn zeer volatiel en brengen een aanzienlijk risico op kapitaalverlies met zich mee.

Crypto Ontbijt: Bitcoin-ETF’s krimpen, ETH vraag stijgt & Terra stopt
Crypto Ontbijt: Bitcoin-ETF's krimpen, ETH vraag stijgt & Terra stopt

Wat betekent veranderend SEC-beleid voor ethereum?

Bill Hughes, topman bij crypto-analysebedrijf Consensys, sprak tijdens de Consensus-conferentie in Austin over de onzekere impact van veranderende SEC-beleidslijnen op Ether (ETH). Consensys heeft een rechtszaak aangespannen tegen de SEC over de regulering van ETH als een effect. Hoewel de SEC onlangs spot Ether ETF’s heeft goedgekeurd, blijft het onduidelijk hoe dit de lopende onderzoeken van de SEC en hun opvattingen over effectenaanbiedingen zal beïnvloeden.

Hughes beschouwt de goedkeuring van spot Ether ETF’s als een positieve ontwikkeling. De politieke verschuivingen kunnen invloed hebben op de beslissingen van de SEC, maar de volledige impact hiervan moet nog blijken. Wetgeving in de VS kan de rol van de SEC over digitale activa verder verduidelijken.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie