Timo Bult Timo Bult
09/09/2021 07:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/09/2021 07:02

Crypto Twitter: Bitcoin op exchanges bereikt nieuw dieptepunt, ethereum transactiekosten naar hoogtepunt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Twitter: Bitcoin op exchanges bereikt nieuw dieptepunt, ethereum transactiekosten naar hoogtepunt

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Waar we bij de altcoins vandaag mooie stijgingen zien, blijft bitcoin (BTC) nog enigszins achter. Wel zijn er hier en daar wat positieve signalen voor ook de grootste cryptocurrency. In dit artikel lees je een aantal interessante tweets!

Whales blijven massaal Bitcoin kopen in aanloop van halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) bij 200-dagen MA

Te beginnen met BTC. De koers is door de correctie twee dagen geleden weer helemaal afgedaald naar de 200-dagen moving average (MA). Deze MA is een belangrijke support-zone, zo blijkt uit het feit dat bitcoin in deze zone stand wist te houden. De 200-MA is voor de komende tijd dan ook een belangrijke prijszone om in de gaten te houden.

Advertentie

“Correctie was volledig aangedreven door derivaten”

Na de correctie van eergisteren willen analisten natuurlijk maar al te graag weten wat dit veroorzaakte. Er was al een sterk vermoeden dat derivatenhandelaren er iets mee te maken hadden. Een dergelijke crash is namelijk vaak het gevolg van een kettingreactie aan liquidaties. Een analist stelt in een quicktake op CryptoQuant, een on-chain analysebedrijf: “De BTC correctie was volledig aangedreven door derivaten.”

Einde in zicht voor Grayscale’s bitcoin ETF-uitstromen, volgens CEO
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin exchange flows weer negatief, en dat is positief

En dan een drietal tweets afkomstig van een ander on-chain analysebedrijf. Glassnode deelt elke dag de exchange flows. Hieruit kunnen we te weten komen hoeveel bitcoins en ethereum (ETH) investeerders van en naar exchanges stuurden gedurende de afgelopen 24 uur. De bitcoin stromingen zijn weer negatief, wat betekent dat meer mensen bitcoins van exchanges hebben afgehaald. Dat is over het algemeen een positief teken.

Ethereum lijkt nu echter weer flink te kampen met hoge transactiekosten. De gemiddelde betaalde fee per uur bereikte vanochtend een 6-maanden hoogtepunt. De gemiddelde transactiekosten bevinden zich hiermee weer op het niveau van maart dit jaar. Deze hoge transactiekosten vloeien waarschijnlijk voort uit de non-fungible token (NFT) gekte waardoor het netwerk op dit moment bovengemiddeld belast wordt.

Afsluitend met wat positief nieuws; het aantal bitcoins op exchanges is verder afgenomen. Meer en meer mensen kopen bitcoin en zetten het op een externe wallet. Dit is doorgaans een goed teken aangezien deze investeerders hun bitcoin waarschijnlijk voor de lange termijn vast zullen houden. De bitcoin balansen van exchanges hebben vanochtend een 3-jaren dieptepunt bereikt.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie