Cryptocurrency vertoont nog steeds dalende trend, geen grote positieve veranderingen

126

Het afgelopen uur is de Bitcoin prijs gestegen met 1,4% van $7.410 naar $7.550 na een plotselinge ‘spike’ in het koopvolume, zoals is te zien onderstaande grafiek. Het algehele volume van de cryptocurrency markt is ook iets toegenomen, maar vooralsnog heeft dit niet geleid tot grote positieve veranderingen.

bitcoin_vertoont_nog_steeds_dalende_trend

Bitcoin naar $6.000

Terwijl verschillende ‘bulls,’ zoals Funfstrat oprichter Tom Lee en John McAfee, zich optimistisch uitlaten omtrent de kortetermijn groei van Bitcoin, is het aannemelijk dat de Bitcoin prijs nog zal dalen richting de $6.000. Dit is de verwachting volgens cryptocurrency onderzoeker Willy Woo.

Ik denk dat we nog naar $5.500-5.700 gaan, omdat ik niet verwacht dat Bitcoin de $7.000 vasthoudt. Hoogstwaarschijnlijk stagneert de koers daar even, waarna de prijs er doorheen zakt.

Afgaande op de sterk neerwaartse trend van Bitcoin en de huidige volatiliteit is het volgens Woo onwaarschijnlijk dat Bitcoin vanuit huidige positie een ommekeer gaat maken richting de $8.000 regio.

Zoals in bovenstaande grafiek is te zien, is het volume van Bitcoin en de gehele cryptocurrency markt relatief laag gebleven sinds midden mei. Afgezien van drie koop- en verkoop-spikes sinds 24 mei is het volume van Bitcoin significant laag gebleven in vergelijking met april en begin mei.

Bullish bull

Tom Lee, die voorspelde dat er een 70% groei zou plaatsvinden na de Consensus 2018 conferentie in New York, houdt vast aan de uitspraak dat Bitcoin om op korte termijn richting de $25.000 zal gaan.

Ik denk dat institutionele investeerders grote belangstelling tonen maar vooralsnog niet helemaal in crypto zijn gestapt vanwege onduidelijke regelgeving. Toch zal de uiteindelijke allocatie van geld uit die hoek in de crypto market een grote drijfveer zijn voor een nieuwe Bitcoin rally.

Op het moment zijn er maar een klein aantal institutionele investeerders actief in de cryptocurrency sector vanwege struikelblokken omtrent regelgeving. Bulls zoals Lee denken dat duidelijke regelgeving ervoor zal zorgen dat er meer institutionele investeerders de markt zullen betreden. Het zal nog wel maanden duren voor zij echt grote bedragen gaan investeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws