Rico Engelbarts
24/05/2018 20:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2018 20:46

Tom Lee houdt vast aan Bitcoin $25.000 prijsvoorspelling en noemt drie ondersteunende factoren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
tom_lee_houdt_vast_aan_bitcoin_25000_dollar_voorspelling

Strateeg en mede-oprichter van Fundstrat, Tom Lee, houdt vast aan zijn voorspelling dat Bitcoin (BTC) de prijs van $25.000 zal bereiken, meldt CNBC op 23 mei. Lee identificeert drie belangrijke factoren die hem doen geloven dat de prijs de hoogte van december 2017 kan overtreffen.
Woensdag zakte BTC tot onder de $8.000 en werd het rond de $7.500 verhandeld, waarmee het de winsten die het van half april tot begin mei maakte teniet deed. Met de daling van woensdag is BTC dit jaar met 41% gezakt. Lee gelooft dat de daling puur te wijten valt aan “typische crypto-volatiliteit” en verklaart zijn bullish houding met drie voornaamste factoren.
De eerste sleutelfactor is de productie- en replicatiekosten van BTC. Tijdens de “Futures Now”-show op CNBC op dinsdag zei Lee dat BTC “tegen kostprijs” handelde, omdat de productieprijs bijna gelijk was aan de handelsprijs. Omdat volgens Lee de productiekosten voor BTC op woensdag rond de $6.000 lagen, is het nog steeds meer waard dan haar mining-kosten.
Als een andere belangrijke factor die een mogelijke prijsstijging zou kunnen veroorzaken noemt Lee institutionele beleggers die, hoewel ze interesse tonen in crypto, vanwege onzekere regelgeving de boot afhouden. Tom Lee:

Ik denk dat institutionele beleggers veel interesse hebben opgedaan maar dat ze nog niet echt de crypto-wereld betreden hebben omdat er nog altijd enige regelgevende onzekerheid heerst. Maar dat soort ultieme allocatie naar crypto zal een belangrijke reden zijn dat Bitcoin zich herstelt.

Als laatste laten de door Fundstrat verzamelde gegevens een historische trend zien, waardoor Lee beleggers aanraadt hun BTC te behouden.

Historisch gezien, omvatten 10 dagen alle prestaties van de Bitcoin-prijs in een willekeurig jaar. Als je die 10 dagen eruit zou halen is Bitcoin met 25% gedaald in een jaar. Dus hoe ellendig het ook voelt om nu Bitcoin te hebben voor $8.000, die $8000 zal in een paar dagen $25.000 worden.

Eerder deze maand onthulde Fundstrat Global Advisors onderzoek dat de BTC-prijs in 2019 op $36.000 bracht, op basis van historische gemiddelden. De analyse van de relatie tussen de kosten van mining en de prijs van BTC, deed de analisten voorspellen dat de prijs van Bitcoin aan het einde van 2019 ergens tussen de $20.000 en de $64.000 zal liggen. Op moment van schrijven wordt Bitcoin voor $7.530 verhandeld.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie