Timo Bult Timo Bult
18/12/2019 07:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/12/2019 07:35

Cryptomarkt krijgt opnieuw klappen, bitcoin (BTC) koers zakt weer door een support

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Cryptomarkt krijgt opnieuw klappen, bitcoin (BTC) koers zakt weer door een support

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Het bloedbad op de cryptomarkten duurt voort, met zowel bitcoin (BTC) als de meeste altcoins binnen de top 10 diep in het rood. Gisteren zakte bitcoin opnieuw terug en bereikte het een prijsniveau vlak boven de support bij $6.500. Afgelopen nacht stuiterde de koers echter weer iets omhoog.
Te beginnen met de altcoins in de top 10 is te zien dat ethereum (ETH) fors terugzakt. De grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie daalde 7,1% in waarde en is daarmee nu $123,1 waard volgens CoinMarketCap. Ripple’s XRP (XRP) daalt met vergelijkbare cijfers en staat 7,4% in de min. XRP is daarmee nu $0,1842 waard. De grootste daler is tezos (XTZ). De nummer 10 stond gisteren nog als enige in de plus, maar staat nu juist 9,6% in de min. Waarmee XTZ nu $1,57 waard is.
Na de recente dalingen nam de totale marktkapitalisatie met nog eens $8 miljard af van $187 miljard naar op dit moment $179 miljard. De bitcoin dominantie stijgt echter weer iets en staat nu op 67,6%.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC)

Bitcoin daalde de afgelopen dagen in een aantal stappen fors terug. Na op 16 december de support bij $6.800 bereikt te hebben, handelde de koers een tijdje zijwaarts. Op 17 december zakte de koers echter door de $6.800 waarmee het dicht in de buurt van de $6.500 kwam.
Daar maakt de BTC koers de afgelopen nacht een kleine stuiter waarmee het even tot de $6.700 kon stijgen. Vanaf dat punt zette BTC weer de daling in en lijkt de koers weer op weg te zijn naar de $6.500.
Voor nu ligt daar dan ook het belangrijkste prijsniveau om in de gaten te houden. In de situatie dat de BTC koers ook hier doorheen zakt, ligt de volgende support bij het gebied tussen $6.000 en $6.350. Mocht de koers vanaf het huidige prijsniveau weer wat op kunnen leven, dan vormt $6.800 het eerstvolgende obstakel.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Het wordt volgens David mogelijk tijd om toe te slaan!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie