Timo Bult Timo Bult
17/12/2019 07:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/12/2019 07:30

Bitcoin (BTC) koers onderuit en zakt door belangrijke support, tezos (XTZ) de enige stijger

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers onderuit en zakt door belangrijke support, tezos (XTZ) de enige stijger

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen 24 uur flink in waarde gezakt nadat een belangrijke supportzone werd gebroken. Ook de altcoins binnen de top 10 staan diep in het rood, op een enkeling na.
Te beginnen met de top 3 zien we ethereum (ETH) 6,6% in de min staan waarmee de grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie nu een waarde van $132,35 heeft, aldus gegevens van CoinMarketCap. Ripple’s XRP (XRP) staat 7% in de min en is $0,1995 waard. De grootste daler binnen de top 10 is op dit moment EOS (EOS), dat na een daling van 7,7% nu $2,36 waard is.
Tussen de donkerrode cijfers binnen de top 10 is een enkele cryptocurrency met groene cijfers te vinden; tezos (XTZ). De altcoin die onlangs de top 10 binnenkroop steeg de afgelopen 24 uur flink en staat 5,5% in de plus. XTZ is daarmee nu $1,74 waard.
De totale marktkapitalisatie kreeg de afgelopen 24 uur een flinke klap, zoals te verwachten is met dergelijke dalingen. Op het moment van schrijven is de totale waarde van de cryptomarkt $186,7 miljard, waar dit gisteren nog $194,8 miljard was. De bitcoin dominantie neemt door de harder dalende altcoins juist iets toe en staat op 67,1%.

Waarom bitcoin ditmaal niet meestijgt met de GameStop en memecoin hype
Waarom bitcoin ditmaal niet meestijgt met de GameStop en memecoin hype

Bitcoin (BTC)

Bticoin vormde sinds begin december een dalende trendlijn waar de BTC koers meerdere keren weerstand tegenkwam. Zo ook gistermiddag, waarna de koers de daling inzette. De koers zakte zodoende door de belangrijke support bij $7.000.
Een low werd uiteindelijk gevormd bij $6.803 op cryptocurrency-exchange Coinbase. De $6.800 bood zoals verwacht support en de BTC koers consolideerde de afgelopen uren vlak boven dit prijsniveau. De prijs van bitcoin is op dit moment $6.873 op Coinbase.
Verdere dalingen blijven mogelijk. Daarbij is de support bij $6.800 belangrijk om in de gaten te houden. Zakt de BTC koers ook door deze support dan kan de koers verder terug zakken richting de volgende support bij $6.500. Het eerstvolgende obstakel voor de bulls ligt nu bij $7.000, de eerdere support die nu mogelijk weerstand zal bieden.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Het wordt volgens David mogelijk tijd om toe te slaan!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie