Redactie Redactie
19/03/2023 18:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/03/2023 18:30

De 3 belangrijkste en beste crypto & bitcoin boeken op een rijtje

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Rabanser

Het is vandaag de laatste dag van de Boekenweek, en hoe kun je deze week als crypto investeerder beter afsluiten dan met een goed boek over bitcoin en cryptocurrencies. Zowel voor beginners als voor gevorderde crypto investeerders en handelaren is er een ruim aanbod van ijzersterk leesvoer.

Zeldzame Bitcoin gebeurtenis roept vragen over beveiliging op
Zeldzame Bitcoin gebeurtenis roept vragen over beveiliging op

3 boeken voor crypto beginners

Het eerste boek dat we zullen uitlichten is ‘Investeren in crypto’ door Brecht van Craen. Dit boek is uitermate geschikt voor beginners en zal de basis van het investeren in cryptocurrencies kraakhelder maken. 

Het boek legt op eenvoudige wijze uit wat digitale valuta nou precies is, hoe blockchain technologie werkt en waarom het investeren in cryptocurrencies voor elke belegger absoluut het overwegen waard is.

Er wordt zelfs ingegaan op hoe je nou in de praktijk kan beginnen met investeren in crypto. Het hele proces van het kiezen van een exchange tot uiteindelijk je eigen bitcoin (BTC) of ethereum (ETH) munten kopen wordt van A tot Z beschreven. Uiteindelijk word je in het boek wegwijs gemaakt binnen enkele verschillende handelsstrategieën die vandaag de dag veel voorkomend zijn in de markt. Voor de beginner een absolute aanrader!

Een ander boek dat vooral gericht is op beginners is de ‘Crypto Encyclopedie’ van Krijn Soeteman. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een encyclopedie volledig gericht op alles wat met crypto en blockchain te maken heeft. Voor elke beginner een enorm handig naslagwerk.

Als laatste hebben we ‘Crypto trading voor ambitieuze beginners’ van Jelle Peters. Dit boek is ook vooral bedoeld voor beginners, maar wel beginners die van plan zijn te gaan handelen, of traden, in cryptocurrencies zoals bitcoin.

Advertentie

Boeken voor de gelouterde crypto investeerder

Ook als je al bekend bent met de wondere wereld van crypto zijn er nog genoeg boeken die jou van extra kennis kunnen voorzien. Vaak zijn dit wel boeken die dieper op de stof ingaan, en wellicht al wat voorkennis verwachten.

Een voorbeeld is “De bitcoin standaard’ van econoom Saifedean Ammous. Het boek analyseert de historische context van bitcoin, en waarom de komst van bitcoin zoveel verschillende implicaties met zich meedraagt.

Ons geld is stuk’ van Peter Slagter is ook een boek dat uiterst geschikt is voor de crypto belegger met enige ervaring. Het gaat nogmaals in op het belang van crypto en de problemen die het huidige traditionele geldsysteem teisteren.

Als laatste bespreken we kort ‘Van Goud tot Bitcoin’ van Eric Mecking. Als je dit boek hebt gelezen zul je begrijpen hoe fragiel het financiële systeem van vandaag de dag eigenlijk echt is, en hoe bitcoin en andere cryptocurrencies mogelijk een redding kunnen zijn.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie