Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
05/01/2020 18:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/10/2023 14:58

De koers van bitcoin zal aangewakkerd worden door deze fundamentele aspecten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
De koers van bitcoin zal aangewakkerd worden door deze fundamentele aspecten

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De afgelopen zes weken ongeveer is de koers van bitcoin (BTC) aan het consolideren, waardoor veel analisten van mening zijn dat de meest dominante cryptocurrency een bodem heeft gevonden. Daarnaast, en daar zijn vaak minder ogen op gericht, worden de fundamentele aspecten van Bitcoin ook steeds sterker. We beschrijven hieronder drie fundamentele ontwikkelingen die mogelijk aanleiding zullen geven tot een nieuwe bull run van BTC.

Crypto ontbijt: SOL & AVAX drijven markt terwijl memecoin gekte escaleert
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Safe haven

Bitcoin heeft zich voor investeerders gevestigd als ware safe haven. Met de politieke onrust op wereldniveau – denk aan de Amerikaanse raketaanval op Iran – steeg niet alleen de waarde van goud en olie, maar ook die van bitcoin. Daarnaast wordt er in landen die kampen met economische onrust en hyperinflatie flink geïnvesteerd in bitcoin; een ontwikkeling die zich hoogstwaarschijnlijk in 2020 gaat doorzetten.
Aan de kant van banken kelderen de rentepercentages waar spaarders de dupe van worden en er meer schulden worden opgebouwd. Het beleid om meer geld bij te drukken draagt uiteindelijk bij aan een onhoudbare situatie. Meer lezen over geld en waarom het huidige monetaire systeem ruimte laat voor Bitcoin om groot te worden? Mis dan zeker niet deel 1 én deel 2 van de columns van Thom Derks genaamd “De waarde van Bitcoin in een notendop”.
Bovenstaande ontwikkelingen zorgen ervoor dat de jongere generatie sceptisch wordt tegenover banken en uitwijkt naar digitale valuta zoals bitcoin.

Advertentie

De halving

De Bitcoin halving is door ons meer dan eens aangehaald. Deze gebeurtenis, die over ongeveer vijf maanden zal plaatsvinden, zal ervoor zorgen dat de mining fees – de opbrengsten die miners opstrijken voor het minen van bitcoin – worden gehalveerd. Nu zijn er meerdere modellen, zoals het bitcoin energy value model en het stock to flow model, die suggereren dat de koers van bitcoin na de halving van dit jaar flink zal stijgen; iets wat overigens na de vorige halvings ook gebeurde.

Bitcoin waarschuwing: Is een grotere correctie aanstaande?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Hash rate

Eergisteren schreven we er voor het laatst over: de hash rate, of rekenkracht van bitcoin bereikte opnieuw een recordhoogte. Voor wie het nog niet wist, de hash rate is de totale rekenkracht op het blockchain-netwerk (in dit geval die van Bitcoin) die wordt geleverd door miners. Middels deze rekenkracht creëren miners uiteindelijk nieuwe blocks op de blockchain.
De oplettende lezer heeft de afgelopen tijd vaker soortgelijke berichten gelezen die rapporteren dat de hash rate maar blijft stijgen. Momenteel is de hash rate zo’n acht keer hoger dan tijdens de rally die we eind 2017 meemaakten.
De toenemende hash rate vertelt ons dat miners nog steeds erg actief zijn en vertrouwen hebben in Bitcoin. Hoewel de hash rate niet direct verbonden is met de koerswaarde van bitcoin, geeft het wel aan de het netwerk gezond is en vooralsnog in de toekomst levensvatbaar zal zijn.
Vind je dit interessante materie en wil je hierover met ons meekletsen? Meld je dan aan voor ons gratis discussiekanaal op Telegram! Daar kan je met ons en bijna 1200 leden kletsen over alles wat met cryptocurrency en bockchain te maken heeft. Zie je daar!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie