Home Nieuws Mining Gelukkig nieuw jaar: bitcoin (BTC) hash rate breekt opnieuw zijn record

Gelukkig nieuw jaar: bitcoin (BTC) hash rate breekt opnieuw zijn record

- Advertentie -

Het nieuwe jaar begint gelijk met goed nieuws voor bitcoin (BTC). De hash rate, of rekenkracht, van de grootste cryptocurrency op de markt heeft opnieuw zijn recordhoogte gebroken.

Data van Blockchain.com toont dat het bitcoin-netwerk op 1 januari een nieuw all-time high (ATH) van 119 exahashes per seconde (EH/s) heeft bereikt. Coin Dance toont zelfs een record van 144 EH/s.

De reden voor het verschil tussen beide metingen is dat het vrijwel onmogelijk is om de hash rate precies te meten, het gaat hier om schattingen gebaseerd op netwerkactiviteit.

De hash rate is de totale rekenkracht op een blockchain-netwerk waarmee blocks gecodeerd worden naar hashes door miners. Een hogere hash rate betekent dat het netwerk goed draait, veiliger is en dat er veel concurrentie is onder miners.

In september leek de hash rate plotseling met 30% gedaald te zijn wat enige FUD (fear, uncertainty & doubt) in de markt veroorzaakte.

Vervolgens bleek dat het puur te maken had hoe deze schattingen uitgevoerd worden. Soms komt het voor dat deze schattingen lager uitvallen dan de hash rate daadwerkelijk is doordat er aantal langzame blocks achterelkaar vallen.

Er wordt regelmatig in de markt gespeculeerd dat miners massaal zullen gaan capituleren in de aanloop naar de volgende halving van bitcoin, die rond mei zal plaatsvinden. De beloning voor het minen van een block op het bitcoin-netwerk wordt dan gehalveerd, wat mining wellicht voor sommigen te duur zou kunnen maken.

Tot nu toe lijkt dit niet het geval te zijn, of beter gezegd, juist het tegenovergestelde lijkt het geval te zijn. De hash rate records zijn meerdere malen de afgelopen maanden gebroken, de meest recente was nog op 23 december.

In december bracht Coin Shares een onderzoeksrapport uit waaruit blijkt dat 65% van de hash rate van bitcoin in China wordt gegenereerd. Ook bleek dat 73% van energiebronnen die bitcoin-mining aandrijven uit groene bronnen komt.

Er staat weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse van Crypto Insider David online! Mis ‘m niet!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...