Kevin Schijven Kevin Schijven
03/01/2020 09:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/01/2020 09:30

Gelukkig nieuw jaar: bitcoin (BTC) hash rate breekt opnieuw zijn record

icon-mining
Mining
Gelukkig nieuw jaar bitcoin (BTC) hash rate breekt opnieuw zijn record

Het nieuwe jaar begint gelijk met goed nieuws voor bitcoin (BTC). De hash rate, of rekenkracht, van de grootste cryptocurrency op de markt heeft opnieuw zijn recordhoogte gebroken.
Data van Blockchain.com toont dat het bitcoin-netwerk op 1 januari een nieuw all-time high (ATH) van 119 exahashes per seconde (EH/s) heeft bereikt. Coin Dance toont zelfs een record van 144 EH/s.
De reden voor het verschil tussen beide metingen is dat het vrijwel onmogelijk is om de hash rate precies te meten, het gaat hier om schattingen gebaseerd op netwerkactiviteit.
De hash rate is de totale rekenkracht op een blockchain-netwerk waarmee blocks gecodeerd worden naar hashes door miners. Een hogere hash rate betekent dat het netwerk goed draait, veiliger is en dat er veel concurrentie is onder miners.
In september leek de hash rate plotseling met 30% gedaald te zijn wat enige FUD (fear, uncertainty & doubt) in de markt veroorzaakte.
Vervolgens bleek dat het puur te maken had hoe deze schattingen uitgevoerd worden. Soms komt het voor dat deze schattingen lager uitvallen dan de hash rate daadwerkelijk is doordat er aantal langzame blocks achterelkaar vallen.
Er wordt regelmatig in de markt gespeculeerd dat miners massaal zullen gaan capituleren in de aanloop naar de volgende halving van bitcoin, die rond mei zal plaatsvinden. De beloning voor het minen van een block op het bitcoin-netwerk wordt dan gehalveerd, wat mining wellicht voor sommigen te duur zou kunnen maken.
Tot nu toe lijkt dit niet het geval te zijn, of beter gezegd, juist het tegenovergestelde lijkt het geval te zijn. De hash rate records zijn meerdere malen de afgelopen maanden gebroken, de meest recente was nog op 23 december.
In december bracht Coin Shares een onderzoeksrapport uit waaruit blijkt dat 65% van de hash rate van bitcoin in China wordt gegenereerd. Ook bleek dat 73% van energiebronnen die bitcoin-mining aandrijven uit groene bronnen komt.
Er staat weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse van Crypto Insider David online! Mis ‘m niet!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie