Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Bitcoin (BTC) hash rate behaalt nieuw record, capitulatie miners zet niet door

De hash rate, of rekenkracht, van het bitcoin (BTC) netwerk heeft opnieuw een all-time high (ATH) bereikt. Dat blijkt uit nieuwe data van BitInfoCharts.

BitInfoCharts laat op 23 december een hash rate voor bitcoin van 111,85 (EH/s) zien. Het vorige record stond volgens BitInfoCharts op 110 EH/s dat op 23 oktober werd bereikt. Volgens data van blockchain.com heeft de hash rate net niet zijn ATH bereikt.

- Advertentie -

De hash rate van een blockchain is de snelheid waarmee data of blocks gedecodeerd wordt door miners naar hashes toe. De hash rate wordt uitgedrukt in hashes per seconde of meestal in exahashes per seconde, wat 1.000.000.000.000.000.000 (een triljoen) hashes per seconde is. Een hogere hash rate betekent een gezonder en veiliger netwerk.

Het nieuwe record is noemenswaardig omdat in de markt wordt verwacht dat miners in aanloop naar de komende halving, die ongeveer in mei 2020 zal plaatsvinden, massaal zouden gaan capituleren. Een nieuw ATH van de hash rate geeft echter aan dat dit niet of nog nauwelijks het geval is.

Dat viel ook Charles Edwards van Digital Asset Management op. Hij vreesde dat capitulatie onder miners wellicht door zou zetten, maar dat blijkt dus niet het geval te zijn:

Tone Vays zei onlangs dat de dominantie van bitcoin in de cryptocurrency-markt alleen maar zal toenemen, mede dankzij de hash rate. Volgens Vays groeit de hash rate van geen enkele altcoin op de markt zoals die van bitcoin. Bitcoin heeft momenteel zo’n 70% van de markt in handen en dat zou volgens Vays naar 85% kunnen groeien volgend jaar.

Onlangs kwam ook een rapport uit van Coin Shares waaruit bleek dat de meerderheid van de wereldwijde hash rate van bitcoin in China wordt gegenereerd. Zo’n 65% procent komt uit China waarvan 54% uit de provincie Sichuan. Ook bleek dat 73% uit groene stroom komt.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Heb jij je kans op winst gegrepen?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.426,67 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.315,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.360,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.377,76 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.384,21 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...