Kevin Schijven Kevin Schijven
24/12/2019 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/12/2019 15:45

Bitcoin (BTC) hash rate behaalt nieuw record, capitulatie miners zet niet door

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) hash rate behaalt nieuw record, capitulatie miners zet niet door

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De hash rate, of rekenkracht, van het bitcoin (BTC) netwerk heeft opnieuw een all-time high (ATH) bereikt. Dat blijkt uit nieuwe data van BitInfoCharts.
BitInfoCharts laat op 23 december een hash rate voor bitcoin van 111,85 (EH/s) zien. Het vorige record stond volgens BitInfoCharts op 110 EH/s dat op 23 oktober werd bereikt. Volgens data van blockchain.com heeft de hash rate net niet zijn ATH bereikt.
De hash rate van een blockchain is de snelheid waarmee data of blocks gedecodeerd wordt door miners naar hashes toe. De hash rate wordt uitgedrukt in hashes per seconde of meestal in exahashes per seconde, wat 1.000.000.000.000.000.000 (een triljoen) hashes per seconde is. Een hogere hash rate betekent een gezonder en veiliger netwerk.
Het nieuwe record is noemenswaardig omdat in de markt wordt verwacht dat miners in aanloop naar de komende halving, die ongeveer in mei 2020 zal plaatsvinden, massaal zouden gaan capituleren. Een nieuw ATH van de hash rate geeft echter aan dat dit niet of nog nauwelijks het geval is.
Dat viel ook Charles Edwards van Digital Asset Management op. Hij vreesde dat capitulatie onder miners wellicht door zou zetten, maar dat blijkt dus niet het geval te zijn:


Tone Vays zei onlangs dat de dominantie van bitcoin in de cryptocurrency-markt alleen maar zal toenemen, mede dankzij de hash rate. Volgens Vays groeit de hash rate van geen enkele altcoin op de markt zoals die van bitcoin. Bitcoin heeft momenteel zo’n 70% van de markt in handen en dat zou volgens Vays naar 85% kunnen groeien volgend jaar.
Onlangs kwam ook een rapport uit van Coin Shares waaruit bleek dat de meerderheid van de wereldwijde hash rate van bitcoin in China wordt gegenereerd. Zo’n 65% procent komt uit China waarvan 54% uit de provincie Sichuan. Ook bleek dat 73% uit groene stroom komt.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Heb jij je kans op winst gegrepen?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie