Timo Bult Timo Bult
28/04/2023 05:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/04/2023 05:34

‘De komende 2 jaar kunnen leuk worden voor bitcoin’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'De komende 2 jaar kunnen leuk worden voor bitcoin'

Foto: Ja Crispy/Shutterstock

Terwijl bitcoin (BTC) weer vrijwel volledig hersteld is van de daling gisteren, kijken veel investeerders verder de toekomst in. Wat kan de koers doen in de nabije toekomst? On-chain analist Will Clemente deelde een interessante grafiek over dit onderwerp op Twitter.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin bullmarkten vergeleken

Clemente deelde op Twitter een grafiek met daarop de prijsprestaties van bitcoin sinds de all-time high (ATH) van de voorgaande cyclus. Op de grafiek worden daarmee de bullmarkten van 2011 tot 2013, 2013 tot 2017, 2017 tot 2021 en de huidige markt vergeleken.

“Bitcoin-prijsprestaties sinds de vorige all-time high (ATH).

Groene lijn is de huidige cyclus. De komende 2 jaar kunnen leuk worden.”

Zoals te zien op de grafiek is de prijsactie na een ATH vaak negatief of vlak. Vervolgens eindigt een bullcycle met een flinke parabolische stijging. Op het moment van schrijven bevinden we ons in het vlakke deel van de cyclus (groene lijn).

Mocht bitcoin hetzelfde patroon volgen dan kan dit betekenen dat de koers de komende jaren flink gaat stijgen. Uiteraard is het hierbij enorm belangrijk om te benadrukken dat Clemente hier een verwachting schetst van toekomstige prijsacties op basis van prijsacties in het verleden. En zoals altijd; in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Advertentie

Halving cyclus van 2024 kan interessant worden

Om er nog maar en schepje hopium bovenop te doen, de Nederlandse analist PlanB laat in een tweet weten dat de “2024 bitcoin halving cyclus interessant kan worden.” De prijs wijkt dit jaar flink af van zijn stock-to-flow (S2F) model. Maar, “naar mijn mening was 2022 een uitzondering en kan de exponentiële groei doorzetten tot ~50% adoptie is bereikt. De tijd zal het leren.”

Op het moment van schrijven handelt bitcoin vlak onder de belangrijke weerstand bij $30.000. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de bitcoin euro prijs daarmee uit op 26.781.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie