De prijsstijging van Bitcoin vlakt af en de markt kleur rood. Wat nu?

0

Kort nadat de crypto-markten een significante stijging van $34 miljard meemaakten staan de grote cryptocurrencies weer in het rood. Hoewel Bitcoin (BTC) een relatief kleine daling noteerde, van zo’n 1,6%, staat de rest van de top 10 rond de -4% tot -6%. Hiermee daalde het volume aan BTC ook weer terug naar $4 miljard ten opzichte van $5,3 miljard voor het weekend.

De correctie is echter niet geheel onverwacht; vooral na de flinke prijsstijgingen van vorige week van zowel kleine als grotere cryptocurrencies. Ripple (XRP) wist namelijk een stijging van 110% te noteren, gevolgd door Stellar (XLM) en Cardano (ADA), terwijl Ethereum (ETH) zo’n 30% steeg.

Wat minder in lijn der vewachting lag is de combinatie van de kleine correctie met een erg laag handelsvolume. In de afgelopen dag is het volume van de dominante crypto’s zo’n 20% lager dan gisteren. Voor BTC was de daling in volume zoals vernoemd zo’n 20%, voor XRP ligt het volume zo’n 60% lager dan dat het voor het weekend was.

Met de huidige volatiliteit van de crypto-markten is het echter lastiger een voorspelling te maken hoe het handelsvolume zich zal bewegen. Het kan evengoed weer oppakken in de komende 24 uur.

Eerder gaf investeerder Mike Novogratz nog aan dat de belangrijkste ‘resistance-levels’ voor BTC zo rond de $6.800, $8.800 en $10.000 liggen. Eerder deze week was er nog hoop dat BTC door de $6.800 zou breken, om uiteindelijk bovenin de $6.700-regio te blijven hangen. Als het BTC-handelsvolume weer weet te stijgen en de prijs stabiel blijft, is het mogelijk dat de koerswaarde van Bitcoin eindelijk op de korte termijn de $6.800 kan doorbreken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws