Simon Bosch Simon Bosch
24/12/2023 14:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/03/2024 11:02

De race voor Bitcoin spot ETF’s intensiveert.

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin lijkt correctie in te zetten na stijging tot $44 duizend

Foto: Hi my name is Jacco/Shutterstock

Na een periode van stagnatie moet de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de verschillende aanvragen van spot-ETF’s weer in behandeling nemen. Om de kans op goedkeuring zo groot mogelijk te maken doen de vermogensbeheerders hun best om de puntjes op de i te zetten, zo ook Hashdex. Dit bedrijf heeft een custodian aangesteld die we nog niet eerder zijn tegengekomen voor deze rol.

Inkomsten van bitcoin mining daalt naar laagste punt in tijden
Inkomsten van bitcoin mining daalt naar laagste punt in tijden

Hashdex wil bitcoin ETF omzetten

Op vrijdag heeft Hashdex volgens CoinDesk bij de SEC een S-1-formulier hebben ingediend om enkele details te veranderen. Zo wil het de naam van zijn Bitcoin Futures ETF omzetten in simpelweg ‘Hashdex Bitcoin ETF’. Dat suggereert dat het van dit bestaande op bitcoin-futurescontracten gebaseerde beursfonds een spot-ETF wil maken.

De meeste concurrenten kiezen er vooralsnog voor om een kersverse ETF op te zetten, alhoewel Grayscale daar een uitzondering in is. Grayscale wil zijn bestaande fonds GBTC omzetten in een spot-ETF. Nadat het bedrijf afgelopen zomer zijn rechtszaak tegen de SEC won, moest de SEC opnieuw de ETF-aanvraag in behandeling nemen.

Ook heeft Hashdex de crypto-custodian BitGo aangewezen als custodian voor de bitcoins die het zal beheren. Daar is het een uitzondering in, want de meeste ETF-uitgevers hebben bij Coinbase aangeklopt voor deze rol. Fidelity wil zijn coins zelf bewaren, en VanEck gaat samenwerken met de Amerikaanse cryptobeurs Gemini.

Advertentie

Bitcoin spot-ETF’s: snel of niet snel?

De markt hoopt dat na enige stilstand rondom het ruime tiental ETF-aanvragen er weer wat vaart inkomt. In januari liggen de eerstvolgende deadlines. Op 10 januari staat de deadline van het gezamenlijke fonds van ARK Invest en 21Shares. Van vrijwel alle andere fondsen volgen de volgende deadlines halverwege de maand.

Toch is niet iedereen optimistisch. BitGo-CEO Mike Belsche denkt dat de SEC er een probleem van gaat maken dat Coinbase zowel coins bewaart als aanbiedt aan handelaren. Belsche vindt net als de SEC dat dit volledig gescheiden moet worden. Veel van de fondsen werken samen met Coinbase Custody, wat voor vertraging kan zorgen als de SEC hierover gaat klagen. Lees hier meer bitcoin nieuws en informatie over blockchain.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
PlanB voorspelt gigantische bitcoin stijging na halving, tot $300.000
PlanB voorspelt gigantische bitcoin stijging na halving, tot $300.000
Advertentie