Kevin Schijven Kevin Schijven
29/09/2019 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 14:27

Deze analisten blijven bullish over de koers van bitcoin (BTC)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Deze analisten blijven bullish over de koers van bitcoin (BTC)

De koers van bitcoin (BTC) wist de afgelopen maanden boven $10.000 stand te houden, maar vorige week dook deze plotseling ver onder $9.000 en voor het weekend zelfs kort onder $8.000. Toch zijn er meerdere analisten die bullish blijven over de BTC-koers en zelfs een rebound binnenkort verwachten.
Zo stelt Luke Martin, analist van Venture Coinist, dat de recente crash van bitcoin veroorzaakt werd doordat een groot aantal bitcoin (BTC) futures op de Chicago Mercantile Exchange (CME) zijn verlopen. Hij meldt dat hij een terugkeer van de koers naar $9.000 verwacht. Mocht de prijs echter onder $7.800 duiken dan geeft hij toe dat zijn analyse niet klopt:


Plan B, een bekende cryptocurrency analist op Twitter, zegt dat bitcoin zelfs op het punt staat een nieuwe rally in te gaan. Hij toont dit aan met behulp van een zogenaamde fractale analyse op een stock-to-flow grafiek:


Ook Crypto Insiders’ Michiel schreef onlangs dat de koers wellicht op het punt staat een rebound te maken. Hij beschrijft drie verschillende scenario’s voor de koers van bitcoin, waaronder een bullish scenario waar de koers wellicht weer snel zal terugkeren naar $10.000 en een bearish scenario waarbij een bodem van zelfs $3.200 of lager bereikt kan worden.
crypto-insiders_telegram_banner
Josh Rager, medeoprichter van Blackroot en een bekend analist, vergelijkt de huidige daling van bitcoin met de dip uit 2013. In 2013 dook de BTC-koers omlaag met 75% in 89 dagen, vervolgens steeg deze met 1600% naar een nieuw all-time high (ATH). In 2019 is bitcoin momenteel met 42% gedaald in 91 dagen. Volgens Rager zit een terugkeer naar een bullish trend erin na deze pullback.
https://twitter.com/Josh_Rager/status/1177965569066315781

Wat betekent dit?

Het betekent dat een pullback van 40% tot 50% niet zo’n groot probleem is wanneer bitcoin in het verleden een 75% pullback heeft gezien, gevolgd door een winst van 1600% naar een ATH.

Ook deze pullback zal eindigen en hopelijk zorgt het voor geweldige koopmogelijkheden in de komende dagen en/of weken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement