Ivo Melchers Ivo Melchers
17/04/2023 08:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/04/2023 08:33

Deze hedgefund manager heeft nu meer vertrouwen in BTC dan ooit

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Wat doet de Bitcoin koers komende week? let op deze data

Foto: Bukhta Yurii/Shutterstock

Terwijl het vertrouwen in bitcoin (BTC) en de algehele cryptomarkt tot een dieptepunt was gedaald in november vorig jaar, is het beeld momenteel een stuk anders. De cryptomarkt heeft maar weer eens bewezen hoe snel het tij kan teren en het vertrouwen terug kan komen. Terwijl banken het leven hebben moeten laten, wist de bitcoin koers flink te stijgen en lijken steeds meer mensen de onderliggende waarde achter de gedecentraliseerde valuta in te gaan zien.

Anthony Scaramucci, de oprichter van het hedgefund SkyBridge Capital, heeft in een podcast aangegeven dat hij zijn interesse voor Bitcoin niet heeft verloren ondanks alle klappen die hij heeft gekregen voor zijn interesse in de wereld van digitale valuta’s.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Link met FTX

Hij heeft namelijk te maken met stevige tegenwind. Tegen de tijd dat FTX in november zijn faillissement aanvroeg, was hij namelijk professioneel en persoonlijk dicht bij Sam Bankman-Fried (SBF) komen te staan, de CEO destijds. Zo werkten ze samen om afgelopen april de Crypto Bahamas-conferentie te organiseren.

Ook verwierf de inmiddels failliete crypto exchange in september een aandeel van 30% in SkyBridge voor een totaal van $40 miljoen. In het begin van dit jaar kon je nog in het crypto nieuws lezen dat Scaramucci had aangegeven dat zijn handelsfirma aan het onderzoeken was of het ergens rond juni of juli deze aandelen terug kan kopen van FTX.

Advertisement

Meer bullish dan ooit tevoren voor BTC

Scaramucci heeft nu zijn zinnen gezet op de volgende groeicyclus van bitcoin en hoopt dat regelgevers uit de weg kunnen gaan. Zoals hij het ziet begon bitcoin van eind 2020 tot eind 2021 echt interesse te krijgen van een breder publiek:

‘’Daarvoor was er een soort microbrouwerij die bekend stond als Bitcoin. En mensen hielden van het bier dat uit de microbrouwerij kwam. En toen was er plotseling een Budweiser Light-distributie-explosie waarbij iedereen ter wereld en hun moeder het over Bitcoin hadden.’’

Volgens de hedgefondsmanager zou Bitcoin gecategorizeerd moeten worden als commodity, ofwel grondstof, en niet gereguleerd moeten worden door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Scaramucci had dan ook harde woorden voor de voorzitter van de SEC, Gary Gensler, vanwege het huidige beleid wat gevoerd wordt tegen de opkomende crypto industrie. Hij zei het volgende:

‘’Geen van de dingen die hij doet, is logisch voor mij. Hij heeft de SEC in complete wanorde gebracht.’’

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement