Timo Bult Timo Bult
25/10/2022 14:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/10/2022 14:35

Dit bitcoin signaal is “enorm belangrijk” voor een mogelijke bodem

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Dit bitcoin signaal is

Foto: StockFamily/Shutterstock

De twee woordjes “bitcoin bodem” lees je vandaag de dag vaak in het crypto nieuws. De een denkt dat de bodem als is bereikt, de ander denkt dat we nog wel even te gaan hebben voor het zover is. Dave the Wave is zo’n analist. Volgens zijn model kan de bitcoin koers nog verder zakken. Al viel hem wel op dat er mogelijk wat positieve signalen te bekennen zijn.

Bitcoin beleggers kopen $1,7 miljard aan BTC tijdens dip
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Verbetering bitcoin koers momentum

Dave the Wave deelde onlangs op Twitter de maandelijkse grafiek van bitcoin (BTC). Daarin valt hem op dat het momentum mogelijk aan het verbeteren is, en dat is “zeer belangrijk op basis van de geschiedenis.”

“Niet zeker [tenzij je bijgelovig bent], maar het versterken van het momentum op de maandelijkse close zou enorm belangrijk zijn gezien het verleden.

Nog en week te gaan…”

De analist baseert zijn verdere verwachtingen op de Logarithmic Growth Curve (LGC) theorie. Daaruit komen de twee groene lijnen voort waar bitcoin tot nu toe altijd tussen is blijven handelen. Mocht bitcoin ook deze cyclus weer tot aan de onderste groene lijn komen, dan betekent dit dat we mogelijk nog een stukje verder kunnen dalen.

Advertentie

De nieuwe PlanB voor bitcoin?

Het lijkt enigszins op het stock-to-flow (S2F) model van de Nederlandse analist PlanB. Dat model viel echter uiteindelijk grotendeels uit elkaar. Of het bovenstaande model wel de tand des tijds doorstaat zal de komende tijd moeten blijken. Een definitieve uitbraak aan de onderzijde zou Dave the Wave’s model de das om doen.

Desalniettemin zit de koers op dit moment nog vast. Wel was in de bitcoin update van vanochtend te lezen dat 75% van alle BTC in omloop in handen is van lange termijn holders. Dat is het hoogste percentage sinds 2015 en toont dat veel BTC in handen zijn van investeerders die betere tijden verwachten.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie