Timo Bult Timo Bult
11/04/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/04/2019 14:45

Dit is waarom bitcoin plotseling onderuit ging

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin onderuit dit is waarom

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteravond leek het er heel even op dat bitcoin (BTC) wel eens flink kon gaan stijgen. Vorige week, op 2 april, zagen we de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie al zo’n sprong maken, echter vond het toen resistance op ongeveer $5.350. Nadat het deze resistance uiteindelijk ook wist te doorbreken, bleek de volgende resistance een brug te ver te zijn.
Een aantal dagen nadat de prijsstijging begon, testte bitcoin de resistance op $5.350 voor het eerst op 3 april. Het kaatste toen sterk af. Na die correctie begon BTC echter aan een mooie uptrend. BTC werd echter tot twee keer toe gestopt door deze resistance. Nadat het bitcoin gisteravond toch lukte om de resistance te doorbreken, steeg de koers vrij snel door naar de volgende resistance op ongeveer $5.500.
Volgens analisten biedt deze prijszone relatief gezien meer weerstand. Dit komt omdat dit het enige prijsgebied was waar bitcoin even support wist te vinden tijdens de crash van $6.485 naar $3.215, eind vorig jaar. Analist Luke Martin schreef op Twitter:

Voor de eerste keer sinds de $1000 $BTC breakout op 1 april, bereikt de prijs een gebied waarvan ik verwachtte dat het een resistance zou zijn.

Het is de enige prijsgebied waar de prijs pauzeerde na de dump vanaf $6k.

Het lijkt er dus op dat de daling van vandaag vooral te maken heeft met technische factoren waarbij de volgende horde nét te hoog bleek te zijn. Positief nieuws op fundamenteel vlak zou bitcoin door het sterke resistance niveau op $5.500 heen kunnen drukken.
Dit zijn factoren zoals institutionele beleggers die de crypto-markt instappen, en de algemene adoptie van cryptocurrency. Voor wat betreft de institutionele beleggers ziet het er positief uit. Zo verdubbelde het handelsvolume van CME’s bitcoin futures op 4 april ten opzichte van de vorige maand, wat mogelijk een positief effect zal gaan hebben op de BTC koers. Daarnaast zien we steeds meer producten op de markt komen, specifiek voor institutionele beleggers.
Zelfs met de duikvlucht die bitcoin vandaag maakte, wist de cryptocurrency de afgelopen maand met ruim 30% in waarde toe te nemen. Op dit moment staat bitcoin 5% in de min met een waarde van $5.044 op Bitfinex.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie