Timo Bult Timo Bult
10/03/2019 12:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/03/2019 12:40

Grote Zwitserse bank biedt bitcoin custody voor institutionele beleggers

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
grote_zwitserse_bank_biedt_bitcoin_custody_voor_institutionele_investeerders

Het Zwitserse Swissquote kondigde afgelopen vrijdag, 8 maart, aan dat het crypto custody services gaat integreren op haar platform. Daarmee biedt het een nieuwe optie voor institutionele beleggers om in cryptocurrency te investeren.


Crypto custody houdt in dat private cryptocurrency keys op een gespecialiseerde manier worden opgeslagen, veilig van hackers en andere kwaadwillenden. Het wordt door institutionele beleggers vaak gezien als de ‘missing link’ op de crypto-markt, aangezien cryptocurrency exchanges deze taak nu nog op zich nemen.
Deze exchanges zijn in veel gevallen niet of nauwelijks gereguleerd waardoor institutionele beleggers het vaak niet vertrouwen. Zoals we eerder hebben gezien, hebben sommige van deze exchanges hun beveiliging niet op orde waardoor hackers in sommige gevallen miljoenen aan cryptocurrency konden stelen. Denk aan de Bithumb hack of de hack van de cryptocurrency exchange Cryptopia
De Zwitserse bank biedt nu in samenwerking met de crypto-startup Crypto Storage een service waarmee beleggers hun private cryptocurrency keys veilig kunnen opslaan. Swissquote zegt dat de private keys op speciale hardware-apparaten worden opgeslagen die in een bunker staan.
Naast digitale private keys kunnen ook fysieke private keys die bijvoorbeeld op papier staan, opgeslagen worden door Swissquote. Swissquote verzekert klanten ervan dat Crypto Storage adequate beveiliging biedt:

Crypto Storage biedt een gepatenteerde infrastructuuroplossing voor het beheren van private cryptocurrency keys, zowel in fysieke als digitale vorm, op hardware-beveiligingsmodules van de hoogste kwaliteit.

Doordat de modules in een bunker staan zijn de private keys zelfs bestendig tegen nucleaire aanvallen. Swissquote en Crypto Storage hopen met de nieuwe service meer zekerheid te kunnen bieden voor institutionele beleggers.


Dit is overigens niet de eerste stap in de crypto-markt voor Swissquote. Klanten van de bank kunnen namelijk al sinds 2017 handelen in vijf grote crypto’s op het platform van de bank. Swissquote ondersteunt de handel in vijf grote crypto’s waaronder bitcoin (BTC), ethereum (ETH), ripple (XRP) en litecoin (LTC).

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie