gehackte_cryptocurrency_exchange_cryptopia_heropent_op_maandag

Gehackte cryptocurrency exchange Cryptopia heropent op maandag

7

De Nieuw-Zeelandse cryptocurrency exchange Cryptopia zal op maandag 4 maart heropend worden. Dit meldt de exchange op 27 februari in een tweet. Naast de aankondiging van de herlancering gaf Cryptopia ook een beter beeld van de omvang van de hack.

Op 14 januari sloeg het noodlot voor Cryptopia toe. Hackers stalen voor miljoenen aan cryptocurrencies zoals ethereum (ETH), OmiseGo (OMG) en de KyberNetwork (KNC) coin. De waarde van de gestolen ethereum kwam neer op zo’n $2,5 miljoen. De waarde van de andere gestolen altcoins is niet bekend.

Cryptopia reageerde snel nadat het beveiligingslek ontdekt werd en haalde de exchange uit de lucht. Een deel van de gestolen cryptocurrencies kwamen bij Binance terecht, die de tegoeden wist te bevriezen.

Na een politieonderzoek en herstructurering van de exchange is Cryptopia klaar om de handel te hervatten. De exchange kreeg midden februari al de goedkeuring van de autoriteiten om de exchange te heropenen, maar vanwege herstructureringen moest Cryptopia de heropening vertragen. In de tweet meldt het team dat de exchange op maandag 4 maart heropend zal worden:

We willen de Cryptopia-site op maandag heropenen in ‘read-only’-staat.

De precieze omvang van de cryptopia-hack is niet bekend, wel is bekend dat het om miljoenen gaat. In een tweet van 26 februari geeft de exchange voor het eerst een beter idee van de totale omvang van de hack:

Momenteel hebben we berekend dat in het slechtste geval 9,4% van onze totale holdings is gestolen.

De schade lijkt dus enigszins mee te vallen voor Cryptopia. Cryptocurrency exchanges die in het verleden werden gehackt gingen in sommige gevallen volledig ten onder, denk bijvoorbeeld aan Mt. Gox. Voor nu lijkt het erop dat Cryptopia de klap kon incasseren, en crypto traders kunnen dus binnenkort weer verder handelen op de Nieuw-Zeelandse exchange.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Satos

9/10

€9.832,06 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.918,01 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.706,00 Kopen
Bitmymoney

8.6/10

€9.704,93 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.840,43 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€10.012,80 Kopen
Laatste nieuws