Ivo Melchers Ivo Melchers
30/05/2023 09:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2023 09:00

Dit is wanneer de Bitcoin bullmarkt begint volgens PlanB

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Pisit.Sj

Er is een duidelijk contrast wat betreft de koersprestaties van bitcoin (BTC) van vorig jaar en dit jaar. De bitcoin koers is de afgelopen tijd flink aan het afkoelen van het uitstekende eerste kwartaal die het achter de rug heeft. Op het moment van schrijven staat het nog altijd meer dan 67 procent hoger dan tijdens de jaarwisseling en dus hebben veel investeerders het gevoel dat ze de hardnekkige bearmarkt officieel achter zich kunnen laten. De beroemde Nederlandse analist PlanB heeft een koers voor ogen die volgens hem de deur opent naar bullmarkt territorium.

Bitcoin koers naar $93.000 door dit patroon? Dit zijn de mogelijkheden
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin bullmarkt aanstaande

In een tweet liet PlanB weten dat het momenteel wachten is totdat bitcoin erin slaagt om de zogenoemde 2y Realized price te doorbreken. In een eerdere YouTube video legde hij uit dat BTC historisch gezien in bullmarkten altijd boven de drie vormen van Realized Price weet te handelen.

De 2y Realized Price is de gemiddelde koers waartegen alle bitcoins voor het laatst van adres zijn gewijzigd op de blockchain in de afgelopen twee jaar. Naast de 2Y Realized Price zijn de short-term holder (STH) Realized Price en de Realized Cost Price ook zeer belangrijke indicatoren. In bullmarkten handelt bitcoin boven al deze indicatoren en in bearmarkten handelt het juist onder deze indicatoren. Momenteel zijn alle pijlen gericht op de 2Y Realized Price op 29.500 dollar, aangezien de andere twee al overwonnen zijn.

Advertentie

Bitcoin halving: koersvoorspelling PlanB

Een maand terug kon je nog in het Bitcoin nieuws lezen dat de bekende analist van het Stock-to-Flow (S2F) model had aangegeven dat hij verwacht dat BTC op het moment van de halving zal zijn gestegen tot de Stock-to-Flow prijs van ongeveer 55.000 dollar. Tijdens de vorige cycli steeg BTC iedere keer in aanloop naar de halving tot de Stock-to-Flow prijs dus in die zin is het geen roekeloze voorspelling.

De Bitcoin halving zal de blokbeloningen die miners verdienen met hun werkzaamheden halveren waardoor het aantal nieuwe BTC dat in omloop gebracht wordt plotseling met 50 procent daalt. PlanB verwacht dat de volgende Bitcoin cyclus niet anders zal zijn dan voorgaande cycli en dat de aanbodschok zal zorgen voor een significante koersstijging.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie