Roy van Krieken Roy van Krieken
23/12/2022 11:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/12/2022 11:25

‘Dit zal bitcoin goed doen,’ legendarische investeerder is verrast

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
La cotización de BTC rumbo al mejor rendimiento desde Octubre de 2021

Foto: sweet_tomato/Shutterstock

Legendarische investeerder Bill Miller heeft onlangs een uitspraak gedaan over de huidige staat van de cryptocurrency markt, en in het bijzonder bitcoin (BTC). Volgens Miller is het feit dat bitcoin momenteel nog altijd rond de $17.000 wordt verhandeld, zelfs na de ineenstorting van de FTX exchange, opmerkelijk.

Bitcoin ETF’s zetten herstel voort, positief signaal voor de koers
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin verrast legendarische investeerder

Miller heeft een lange geschiedenis van succesvolle investeringen en wordt behoorlijk gerespecteerd in de financiële wereld. Zijn opmerkingen over de veerkracht van bitcoin zijn een bewijs van zijn geloof in de kracht en het potentieel van cryptocurrencies. Hij deed deze uitspraken in een interview met Barron’s.

Volgens hem had de teloorgang van FTX zomaar eens een veel grotere impact op de bitcoin koers kunnen hebben. Uiteraard stortte de BTC koers wel behoorlijk in elkaar, maar volgens Miller had het veel erger kunnen zijn. Hij is verbaasd dat de koers niet nog 50% lager staat dan nu.

“Ik ben verbaasd dat bitcoin niet op de helft van zijn huidige prijs staat, gezien de FTX-implosie. Mensen zijn de ruimte ontvlucht, dus het feit dat het nog steeds op $17.000 staat is opmerkelijk. Maar de inflatie wordt aangevallen en de reële rente stijgt snel. Ik verwacht dat als en wanneer de Federal Reserve begint te draaien naar een soepeler monetair beleid, bitcoin het vrij goed zal doen,” 

Miller adviseert om te investeren in BTC

Miller gelooft ook nog altijd in bitcoin op de lange termijn. Hij bezit immers zelf ook bitcoin. Hij adviseert andere investeerders zelfs om tenminste 1% van hun portfolio aan bitcoin toe te wijzen.

“Ten eerste wil ik onderscheid maken tussen Bitcoin, dat ik zie als een potentiële waardeopslag zoals digitaal goud, en alle andere cryptocurrencies, die op één hoop kunnen worden gegooid in de categorie risicospeculatie. De meeste zullen, net als de meeste risicovolle investeringen, mislukken. Maar ik heb nog nooit een goed argument gehoord om niet minstens 1% van je vermogen in Bitcoin te steken. Iedereen kan het zich veroorloven 1% te verliezen,” 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie