Kevin Schijven Kevin Schijven
14/12/2021 13:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/12/2021 13:04

Dogecoin is beter dan bitcoin voor betalingen, zegt Elon Musk

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Dogecoin is beter dan bitcoin voor betalingen, zegt Elon Musk

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

Tesla CEO Elon Musk, de rijkste man op aarde, werd gisteren door TIME magazine benoemd tot “Persoon van het jaar 2021.” In een interview met TIME vergelijkt de miljardair zijn favoriete cryptocurrency, dogecoin (DOGE), met de moeder aller crypto: bitcoin (BTC).

Musk noemt bitcoin “interessant,” maar zegt dat het een laag transactievolume heeft. Bitcoin kan inderdaad maar zo’n 7 transacties per seconde (TPS) aan, maar het Lightning Network, een steeds populairdere zogeheten ‘layer-2 schalingsoplossing,’ is daar een oplossing voor.

Musk zegt echter niets over het Lightning Network. De miljardair zegt dat bitcoin wellicht geschikt is als store of value, of oppotmiddel, maar dat het “fundamenteel” geen goede vervanging is voor een betaalmiddel.

De Tesla en SpaceX CEO ziet dogecoin als een geschikter betaalmiddel dan bitcoin. Hij geeft toe dat het ooit als grap werd gecreëerd, maar volgens Musk heeft het transactievolume van dogecoin veel meer potentie dan bitcoin.

Hij heeft ook toe dat dogecoin echter licht inflatoir is, maar verdedigt dit door te zeggen dat het vast aantal is en niet percentueel. Ripple (XRP) CEO Brad Garlinghouse bekritiseerde onlangs de “meme coin” hierom. Volgens Musk spoort dit mensen aan hun DOGE te besteden en niet alleen vast te houden als oppotmiddel.

Crypto ontbijt: Sentiment zakt voor BTC halving, AI supermunt goedgekeurd
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Dogecoin koers stijgt weer keihard

In gerelateerd nieuws kondigt Musk vanochtend aan dat Tesla het mogelijk gaat maken om merchandise met DOGE te kopen:

Dat zorgt ervoor dat de DOGE koers weer hard stijgt. Begin dit jaar liet Musk de DOGE koers vaker met zijn tweets hard stijgen, maar zijn effect op de koers leek de laatste maanden sterk af te nemen. Op het moment van schrijven schiet DOGE met maar liefst 20% omhoog. De timing hiervan zorgt ervoor dat sommige mensen weer over marktmanipulatie spreken. Toch ligt DOGE nog zo’n 75% onder zijn all-time high (ATH).

Tesla investeerde begin dit jaar maar liefst $1,5 miljard in bitcoin en maakte BTC betalingen mogelijk voor Tesla auto’s. Musk kondigde echter kort daarna weer aan dat Tesla hiermee stopt wegens “milieuzorgen” waardoor de koers een zware klap kreeg te verduren. Later zei Musk dat Tesla weer BTC accepteert als het netwerk groener is, maar sindsdien hebben we daar niets meer over gehoord. Dogecoin is overigens ook een proof-of-work (PoW) protocol.

TIME Magazine omarmde zelf ook crypto dit jaar en bewaart bitcoin en ethereum (ETH) in zijn reserves.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie