Kevin Schijven Kevin Schijven
19/11/2021 14:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/11/2021 14:14

TIME Magazine gaat ethereum (ETH) vasthouden en kondigt lijst top Metaverse bedrijven aan

icon-altcoins
Altcoin nieuws
TIME_Magazine_gaat_ethereum_(ETH)_vasthouden_en_kondigt_lijst_top_Metaverse_bedrijven_aan

TIME Magazine gaat binnenkort weer zijn bekende top 100 lijst van meest invloedrijke mensen en bedrijven opstellen. Ditmaal voegt het bedrijf aan de laatste categorie een nieuwe subcategorie toe: ‘Metaverse’ bedrijven.

TIME heeft hiervoor een deal gesloten met Galaxy Digital, de Amerikaanse cryptocurrency broker van miljardair Mike Novogratz:

De deal werd gesloten met Galaxy Interactive, de entertainmenttak van het bedrijf. Opvallend is dat de sponsordeal volledig met ether (ETH) is betaald, de native crypto van het Ethereum netwerk. Wellicht nog opvallender is dat TIME de ETH zal vasthouden in zijn reserves.

Naar verluidt wordt TIME hiermee het eerste grote mediabedrijf ter wereld dat ETH op zijn balans zet. Daarnaast bevat de samenwerking ook een nieuwe wekelijke nieuwsbrief, genaamd “Into The Metaverse.” De nieuwsbrief zal uitgebreid ingaan op deze opkomende technologie.

De metaverse refereert naar een (nog niet bestaande) virtuele wereld. Meerdere bedrijven in de crypto-sector werken momenteel aan een metaverse op de blockchain om het decentraal te maken. Dat geldt wellicht niet voor Facebook, die onlangs van naam veranderde naar Meta om hierop in te spelen. De Winklevoss tweeling kondigde onlangs aan de strijd weer aan te gaan met Facebook hieromtrent.

 “We kijken ernaar uit om samen te werken met TIME, een iconisch merk dat innovatie stimuleert, terwijl we proberen lezers, makers en nieuwsgierigen naar de metaverse te brengen en de enorme hoeveelheid transformatie die binnenin plaatsvindt te ontrafelen.”

Aldus Novogratz over de samenwerking. TIME omarmde crypto al eerder dit jaar. In april kondigde het bedrijf aan dat het bitcoin (BTC) bewaart in zijn reserves in samenwerking met Grayscale Investments. Kort daarna kondigde TIME aan dat het betalingen met crypto accepteert voor abonnementen in samenwerking met crypto.com. Ook waagde het bedrijf in september zich aan de non-fungible token (NFT) markt en verkocht toen zo veel NFT’s in zo’n korte tijd dat het Ethereum netwerk verstopt raakte.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie