‘Early adaptor’ Bitcoin en blockchain: staat van crypto is zoals internet in 1992

In een interview met Bloomberg liet Wences Casares, een van de ‘early adopters’ van Bitcoin (BTC) en oprichter van de BTC wallet startup Xapo, weten dat het nog jaren kan duren voordat BTC succes zal behalen.

Casares bestempelt BTC als een intellectueel experiment, en voegde hieraan toe dat het ‘kan gaan werken, of het kan niet gaan werken’. Volgens Casares is BTC nog in een erg vroeg stadium, vergelijkbaar met de staat van het internet in het jaar 1992. Toch is volgens Casares de kans op succes op dit moment groter dan de kans op falen.

De Argentijnse ondernemer staat ook wel bekend als ‘patient zero’, gezien hij een van de eersten was die Bitcoin introduceerde in de Silicon Valley gemeenschap. Het in 2014 opgezette Xapo combineerde toentertijd als eerste een BTC-wallet met een BTC debit card.

Advertentie

Volgens Casares zal het nog minstens zeven jaar duren voordat BTC echt succesvol genoemd kan worden. Voor Casares zal van succes gesproken kunnen worden als BTC een mondiaal middel van waardeopslag kan worden – een die niet gebonden is aan politieke overwegingen.

Echter benadrukte hij hierbij wel dat het niet gaat om het verplaatsen van fiat valuta, wat volgens de ondernemer ook niet logisch is.

Casares had al eerder zijn visie uitgesproken omtrent BTC als globaal middel van waardeopslag. Hij voorspelde toen dat de prijs van BTC zo’n $1 miljoen waard zou kunnen zijn in vijf tot tien jaar tijd.

Volgens de ondernemer zal de blockchain industrie zich in de toekomst veelal bewegen naar een enkele, robuuste, wijd geaccepteerde blockchain die wereldwijd gebruikt zal worden. De toekomst van crypto zal dus zich dus vooral richten op de samenwerking ten behoeve van een enkele blockchain – wat volgens Casares BTC zal worden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€6.664,27 Kopen
1
1
Coinmerce
Reviewed
€6.594,74 Kopen
2
2
Bitvavo
Reviewed
€6.615,00 Kopen
3
3
Bitonic
Reviewed
€6.652,68 Kopen
4
4
Litebit
Reviewed
€6.664,34 Kopen
5
5
Anycoin Direct
Reviewed
€6.676,11 Kopen
Laatste nieuws