Erik Juffermans Erik Juffermans
01/11/2022 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/11/2022 19:00

Edward Snowden noemt Bitcoin ‘bedenker’ Craig Wright een fraudeur

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Edward Snowden noemt Bitcoin 'bedenker' Craig Wright een fraudeur

Foto: Istvan Csak/Shutterstock

Craig Wright, de Australiër die zich voordoet als de maker van Bitcoin (BTC), wordt beschuldigd van fraude door de bekende klokkenluider Edward Snowden. Wright claimt al jaren dat hij Satoshi Nakamoto is, de bedenker van Bitcoin. Hij heeft dit echter nooit bewezen en in een recente rechtszaak hierover werd de Australiër niet in het gelijk gesteld. Toch weet hij niet van ophouden. In een woordenwisseling met Snowden op Twitter werd Wright een fraudeur genoemd.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Recente bitcoin rechtszaak

Enkele weken geleden verloor Wright een rechtszaak die tegen hem was aangespannen door de Fin Magnus Granath, ook wel Hodlonaut. Al jaren is de crypto wereld sceptisch over de opmerkelijke claims van Wright. Hodlonaut besloot dus de zaak voor altijd achter slot en grendel te plaatsen, en Wright op rechterlijke wijze aan te klagen voor frauduleuze praktijken. Enkele weken geleden gaf de rechtbank Hodlonaut zijn gelijk.

“De rechtbank is van mening dat [Hodlonaut] voldoende feitelijke gronden had om te beweren dat Wright heeft gelogen en bedrogen in zijn poging om te bewijzen dat hij Satoshi Nakamoto is.”

Ter nagedachtenis aan de verjaardag van Bitcoin, plaatste Snowden afgelopen weekend de white paper van Bitcoin op zijn Twitter. Hij voegde hieraan toe dat hij het merkwaardig vindt dat de bedenker van Bitcoin nog altijd anoniem is. Binnen enkele minuten reageerde Wright op het bericht van Snowden, claimend dat hij “nooit anoniem is geweest”. Hij voegde hier “traitorous scum” of “verraderlijk uitschot” aan toe, geadresseerd aan het adres van Snowden.

“Een zeer slechte fraudeur”

Een paar uur later reageerde Snowden op de uitkramingen van Wright, en refereerde naar de verloren rechtszaak van Wright. De rechter stelde vast dat Wright niet Satoshi Nakamoto kan zijn. Snowden noemde Wright tot slot een fraudeur, om precies te zijn een zeer slechte fraudeur.

“Hij kan niet eens fatsoenlijk fraude plegen. Het is gewoon gênant.”

Hodlonaut zelf voegt eraan toe dat Wright nog steeds niet betaald heeft. Een hoop Twitter drama in crypto land zo vroeg in de week dus. Het lijkt er niet om dat Wright zich bij het besluit van de rechter neerlegt. Hij houdt klaarblijkelijk nog altijd vol Satoshi Nakamoto te zijn.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie