Erik Juffermans Erik Juffermans
05/08/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/08/2023 16:00

Edward Snowden spreekt op Bitcoin Amsterdam Conference 2023

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Edward Snowden spreekt op Bitcoin Amsterdam Conference 2023

Foto: Rena Schild/Shutterstock

De wereldberoemde klokkenluider Edward Snowden zal in oktober het hoofdprogramma zijn op de Bitcoin Amsterdam Conference. De internationale conferentie is het grootste Bitcoin evenement ter wereld waar experts, enthousiastelingen en grote namen in de industrie de toekomst van Bitcoin bespreken. Al jaren is Snowden een uitgesproken Bitcoin (BTC) en privacy voorstander.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Bitcoin Conference Amsterdam

In 2013 werd Snowden plotseling wereldberoemd toen hij als werknemer van de NSA het Amerikaanse volk waarschuwde over de privacyschendingen van de Amerikaanse regering. Sindsdien spant Snowden zich in om privacy en vrijheid te waarborgen. Niet alleen van Amerikanen, maar van mensen over de hele wereld. Snowden is momenteel woonachtig in Moskou, Rusland.

In een 45 minuten durende online toespraak zal Snowden zijn zegje over Bitcoin en diens belang doen. Aansluitend is er ruimte voor een uitgebreide Q&A waarbij aanwezigen vragen kunnen stellen. Snowden heeft Bitcoin erg hoog in het vaandel staan in zijn streven naar een veilige en vrije wereld.

“Bitcoin is vrij geld. Als ik denk aan vrijheid, dan is [bitcoin] waar het om draait. Het is vrijheid van toestemming.”

Voor Snowden is Bitcoin een essentieel werktuig in het beschermen van financiële privacy en het tegengaan van surveillance en censuur. Eigenschappen van Bitcoin zoals decentralisatie, transparantie en financieel zelfbestuur zijn cruciaal in het bewerkstelligen van de bovenstaande doelen, aldus Snowden.

De Bitcoin Amsterdam Conference geeft aan zich te verheugen op de aanwezigheid van Snowden en noemt het een mijlpaal voor het evenement. De conferentie zal plaatsvinden op 12 en 13 oktober.

“Geen financieel advies”

In november vorig jaar gaf Snowden nog openlijk aan te gaan investeren in Bitcoin. Destijds had de crypto industrie net het FTX schandaal achter de rug en de bitcoin koers zakte richting de 16 duizend dollar. Hij gaf destijds aan dat “het gevoel om in te stappen weer begon te kriebelen”. Ook zei hij dat het zeker geen financieel advies was. Achteraf is het echter een zeer goed advies gebleken.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement