Erik Juffermans Erik Juffermans
14/11/2022 19:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/11/2022 19:14

Snowden vindt huidige bitcoin prijs zeer interessant om in te stappen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Snowden vindt huidige bitcoin prijs zeer interessant om in te stappen

Foto: Sorbis / Shutterstock.com

Via Twitter heeft Edward Snowden de vergelijking gemaakt tussen maart 2020 en de huidige koersstand van bitcoin (BTC). Hij lijkt geïnteresseerd om in te stappen rond de $16.500. Ondanks zijn opmerking verwacht hij zeker niet dat het allemaal koek en ei is nu het hoogtepunt van de FTX crisis achter ons ligt.

Crypto ontbijt: CPI schudt markt, VS gaat Uniswap aanklagen & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Vergelijkbaar met de Covid bitcoin crash van 2019?

De huidige situatie doet Snowden erg denken aan de Covid crash in maart 2020. Dat moment is een zeer sterk instapmoment gebleken. 

“Er liggen nog een hoop obstakels in het verschiet. Maar voor het eerst in een hele lange tijd begint het verlangen om weer in te stappen te kriebelen.”

De meningen van vooraanstaand crypto analisten zijn verdeeld. Volgens Rekt Capital lijkt het erop dat het $17.500 steunniveau is doorbroken en een nieuwe weerstand kan vormen. Dit zou een neerwaartse koersvervolging kunnen aantonen.

Meerdere toonaangevende Twitter accounts waarschuwen voor een mogelijke downside wick; een relatief snelle koersdaling gevolgd door een even snel herstel. 

Een andere twitteraar, Bloodgood, ziet rond deze prijsniveaus een sterke maandelijks steunniveau. Dit, in combinatie met de koersdaling van de DXY, de koers die de relatieve kracht van de dollar aantoont, zou een perfecte macro bottom zijn.

“Geen financieel advies”

De meningen zijn dus hevig verdeeld en een vervolg van de huidige koersdaling van bitcoin is dus zeker niet uitgesloten. Ook Snowden erkent dit. In navolging van zijn tweet gaf hij aan dat zijn opmerkelijk zeker geen financieel advies is.

“Dit is geen financieel advies. Ik heb geen financiële opleiding, geen idee wat ik doe.”

Aan het begin van de maand kwam de voormalig klokkenluider als in het crypto nieuws toen hij in een Twitter opstootje belandde met Craig Wright. De laatstgenoemde claimt al jaren Satoshi Nakamoto, de bedenker van Bitcoin te zijn. Eerder dit jaar werd Wright door de rechtbank niet in het gelijk gesteld. Nadat Wright op een Twitter bericht van Snowden reageerde, noemde Snowden Wright een ‘hele slechte fraudeur’.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie