Kevin Schijven Kevin Schijven
18/02/2022 17:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/02/2022 17:25

Een van oudste durfkapitalisten lanceert crypto fonds van $500-$600 miljoen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Een van oudste durfkapitalisten lanceert crypto fonds van $500-$600 miljoen

Foto: Craig Hastings/Shutterstock

Sequioa Capital, een van de oudste durfkapitalisten ter wereld, lanceert een nieuw fonds gericht op cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Dat kondigt Shaun Maguire van Seqioua Capital op 17 februari aan via Twitter.

Sequioa gaat met het nieuwe fonds vooral investeren in “liquide tokens.” Daarmee doelt het bedrijf op crypto die actief verhandelt worden en op cryptocurrency-exchanges als Binance en Bitvavo staan genoteerd. Het kunnen ook tokens zijn die in de toekomst waarschijnlijk worden genoteerd.

Het is het eerste fonds van het durfkapitaalbedrijf gericht op een enkele specifieke sector sinds zijn 50 jarig bestaan. Het fonds is maar liefst $500 tot $600 miljoen groot en is onderdeel van de Sequioa Capital Fund.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Investeert al jaren groots in crypto

Sequioa investeert al sinds 2015 in crypto, vooral in startups uit de crypto-wereld. Het investeringsbedrijf is van plan om, naast het nieuwe fonds, dat te blijven doen. Het team van Sequioa ziet crypto als een ware verschuiving die een grote impact zal hebben op alle sectoren.

De durfkapitalist deed vorig jaar mee aan een aantal van de grootste investeringsrondes ooit. Het gaat dan bijvoorbeeld om een investering van $900 miljoen vorig jaar in FTX, een recordbedrag. Ook deed Sequioa mee met de investeringsronde van $310 miljoen in Fireblocks, $60 miljoen in Multichain en de recente $450 miljoen in Polygon (MATIC).

Shaun Maguire meldt in het persbericht dat de er een grote vraag is onder de klanten van het bedrijf om actiever in crypto zelf te investeren en de tokens te beheren:

“Hoewel we de afgelopen vijf jaar in zowel aandelen als tokens hebben geïnvesteerd, vroegen velen ons een actievere rol te spelen bij het beheer van onze tokens, waaronder het inzetten ervan, het verstrekken van liquiditeit, deelname aan governance en handel via hun platforms. Ons netwerk van bouwers bij Ethereum, Solana, grote DeFi-protocollen en daarbuiten hebben ons aangespoord hetzelfde te doen.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement
Advertisement