Kevin Schijven Kevin Schijven
08/02/2022 10:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/02/2022 10:30

XRP en Shiba Inu wederom hardste stijgers onder grootste crypto

Nieuws
Analisten zien Shiba Inu en deze crypto harder dalen dan XRP

Foto: David Sandron/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kon gisterenmiddag verder uitbreken en kwam vanochtend zelfs op de hoogste prijs sinds begin dit jaar uit. Ditmaal zien we echter de meeste altcoins achterblijven en kleuren zelfs de meeste koersen uit de top 100 rood. Vooral in de afgelopen paar uur corrigeren veel koersen fors. Toch zitten er enkele flinke uitschieters tussen waardoor de totale marktkapitalisatie naar $2,08 biljoen stijgt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum & top 10 dalen iets na uitbraak

Ethereum (ETH) brak gisterenmiddag samen met bitcoin uit en steeg vervolgens van $3.050 naar een piek van $3.220 vanochtend. Het was een stijging van 5,5%. Echter zakt bitcoin vanochtend even flink en ether daalt zelfs iets harder. Ether verliest vanochtend 4% van zijn waarde en komt op het moment van schrijven weer onder $3.100 uit.

Binance coin (BNB) steeg iets minder hard gisterennacht dan ether, maar steeg alsnog met 4% naar een piek van $444. Echter zakt BNB momenteel terug naar $425, dezelfde prijs als 24 uur geleden. Dat geldt ook voor cardano (ADA) die in eerste instantie met 6,7% steeg naar $1,26, maar vanochtend weer keldert naar $1,19.

Solana (SOL) had al gisterenavond veel moeite met $121 waardoor de koers niet zo fors piekte als de de bovenstaande koersen. SOL staat daarom 1,6% in de min en komt op $114 uit. Polkadot (DOT) piekte wel iets sterker vanochtend, rond $23, maar zakt vanochtend flink waardoor koers 1,5% in de min staat en op $21,6 uitkomt. Terra (LUNA) piekte al middennacht rond $60, maar zakt vanochtend terug naar $56,5. Dogecoin (DOGE) piekte ook al gisterenavond en zakt vanochtend naar $0,16. Toch staat DOGE alsnog 2% in de plus.

Advertentie

Vier forse stijgers onder grootste crypto

Dan hebben we enkele flinke stijgers onder de grootste crypto. Avalanche (AVAX) maakte vanochtend nog een enorme sprong en daalt vanochtend een stuk minder hard dan de rest. AVAX staat 10% in de plus en komt op $90 uit. Polygon (MATIC) staat 11% in de plus en lijkt stand te houden rond $1,95, waarschijnlijk door dit nieuws:

Dan hebben we weer ripple (XRP) als een van de allerhardste stijgers van de dag. XRP staat zelfs 14,5% in de plus vandaag en inmiddels 39% ten opzichte van een week geleden. XRP komt momenteel op $0,86 uit.

Toch is het shiba inu (SHIB) die weer de show vandaag steelt. SHIB maakte eindgisterenmiddag een enorme sprong en kon gedurende nacht aan die stijging vasthouden. SHIB staat maar liefst 21% in de plus vandaag en 55% ten opzichte van een week geleden. SHIB komt momenteel op $0,000033 uit.

Duitse bitcoin-verkoop eindelijk klaar, krijgt BTC koers weer lucht?
Duitse bitcoin-verkoop eindelijk klaar, krijgt BTC koers weer lucht?

Merendeel top 100 crypto in ’t rood

Iets meer de de helft van de top 100 kleurt rood vanochtend, maar het is maar ietsjes. De koersen van enkele non-fungible token (NFT) projecten dalen vandaag nadat ze recent flink stegen. Zo staat axie infinity (AXS) 6% in de min vandaag maar alsnog 23% in de plus ten opzichte van een week geleden. Voor gala (GALA) is dat 8% in de min vandaag, maar alsnog 70% in de plus ten opzichte van een week geleden. Ook leo token (LEO) en quant (QNT) dalen met zo’n 7% maar staan alsnog 30% en 50% in de plus deze week.

Dan hebben we nog drie flinke stijgers in de top 100. Radix (RDX) staat 17% in de plus en komt op $0.197 uit. Kadena (KDA) blijft maar stijgen en staat vandaag maar liefst 28% in de plus en komt op $9 uit. IoTeX (IOTX) maakte vanochtend nog een enorme sprong waarmee het weer de top 100 binnenstormde. IOTX staat vandaag ook 28% in de plus en stoeit momenteel met $0,11.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat
Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat
Advertentie