Kevin Schijven Kevin Schijven
08/02/2022 09:34 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/02/2022 09:34

Bitcoin koers breekt verder uit, maar volgt nu een pullback?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers breekt verder uit, maar volgt nu een pull-back?

Foto: Aleksandar Grozdanovski/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kon tijdens het weekend vasthouden aan $41.700 na een flinke stijging van 10% op vrijdag. Zondagavond brak de bitcoin koers verder uit en gisterenmiddag wederom. Deze laatste uitbraak ging gepaard met een aankondiging van KMPG Canada, een van de “Big Four” accountancybedrijven, die bitcoin en ethereum (ETH) kocht. De angst op de cryptocurrency-markt neemt steeds verder af.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers breekt verder uit

De bitcoin koers kwam maandagochtend al even bij $43.000 aan, maar kon hier nog niet doorheen breken. Dat hier veel weerstand zou zijn, komt niet als een verrassing. Bitcoin daalde vervolgens eerst naar $42.400, maar vanaf daar begon de koers weer te stijgen.

Langzamerhand kwam bitcoin weer bij $43.000 aan en het bovenstaande nieuws zorgde wellicht voor genoeg momentum om gelijk door te breken. Bitcoin brak toen voor het eerst door de 50-dagen moving average (MA) sinds de prijs rond $60.000 lag, een bullish teken.

https://twitter.com/bit_hedge/status/1490703163355193346

Toen begon bitcoin weer even snel te stijgen en schoot naar $44.500. Daar lag nog in eerste instantie te veel weerstand, maar bitcoin kon gedurende nacht alsnog standhouden rond $44.000. Toen bitcoin vanochtend weer bij $44.500 aankwam, kon de koers ditmaal er wel doorheen breken. Bitcoin maakte vervolgens een flinke sprong naar $45.300, de hoogste prijs sinds begin januari.

Bitcoin lijkt voorzichtig steeds verder los te koppelen van de aandelenmarkten. De correlatie tussen bitcoin en markten als de S&P500 en Nasdaq lag lange tijd op recordhoogte, maar neemt de laatste dagen steeds verder af. Wederom kleuren deze markten rood terwijl bitcoin stijgt.

Advertentie

Krijgen we nu eerst een pullback?

Toch zakt bitcoin op het moment van schrijven even flink. De bitcoin prijs komt op het moment van schrijven op $43.700 uit op Binance en €38.400 op Bitvavo.

Het is mogelijk dat we nu eerst een zogenaamde pullback zullen zien voordat bitcoin verder stijgt. Dan zou bitcoin wellicht het gebied tussen $38.000 en $40.000 kunnen hertesten voordat de rally hervat. Dat kan een “gezonde” test zijn, zoals Credible Crypto hieronder zegt. Tenminste als bitcoin vervolgens niet veel verder daalt, want dan wordt het moeilijk om nog over een trendommekkeer te spreken.

Zodra bitcoin zijn rally hervat, en dat kan ook zonder de pullback zijn, dan zal de volgende test rond $45.000 liggen. Daarna zou de $47.000 flink wat weerstand kunnen bieden. We moeten wellicht ook rekening houden met de publicatie van de inflatiecijfers in de VS aankomende donderdag. Afhankelijk van de cijfers kan dat voor veel volatiliteit op de financiële markten zorgen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie