Eerste Amerikaanse pensioenfondsen investeren in bitcoin

Eerste Amerikaanse pensioenfondsen investeren in bitcoin

10

Morgan Creek Digital, onderdeel van Morgan Creek Capital, kondigt aan de eerste Amerikaanse investering in bitcoin (BTC) vanuit een pensioenfonds ontvangen te hebben, zo meldt Bloomberg op 12 februari.

Twee pensioenfondsen uit Fairfax County, Virginia, investeren $40 miljoen in het nieuwe blockchain-fonds van Morgan Creek genaamd de Morgan Creek Blockchain Opportunities Fund.

Een deel van de $40 miljoen zou al geïnvesteerd zijn in Bakkt, de nieuwe cryptocurrency-exchange van de New York Stock Exchange (NYSE), dat onderdeel is van de Intercontinental Exchange (ICE).

Tevens investeert Morgan Greek Digital in crypto-gigant Coinbase alsmede een aantal kleinere bedrijven als Blockfi, RealBlocks, TrustToken, Harbor, Open Finance Network, CityBlock Capital, Namebase, Good Money en Digital Assets Data.

Morgan Greek zou ook $4 miljoen gebruiken om cryptocurrency direct aan te schaffen, maar dat is dusver nog niet gebeurd. Katherine Molnar, CIO van Fairfax County’s Police, een van de pensioenfondsen, zegt:

Blockchain-technologie wordt op unieke en overtuigende manieren toegepast in meerdere industrieën. We vinden het belangrijk om opportunistisch te zijn en zijn enthousiast om deel te nemen aan deze nieuwe kans.

Het aanvankelijke plan was om $25 miljoen op te halen voor het fonds, maar door het succes is deze investering bijna verdubbeld naar $40 miljoen. Anthony Pompliano, oprichter van Morgan Creek Digital, zegt dat het institutionele geld eindelijk de crypto-markt betreedt:

Er is een geloof in de institutionele wereld dat als de industrie er nog lang zal zijn, het zeer waardevol zal zijn. Het slimme geld wordt niet afgeleid door de prijs, maar kijkt naar de langetermijntrends en is van mening op innovatie te gokken als een geweldige manier om met een gematigd risico rendementen te behalen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Satos

9/10

€9.846,81 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.912,22 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.719,00 Kopen
Bitmymoney

8.6/10

€9.709,75 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.832,62 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€10.027,40 Kopen
Laatste nieuws