Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Eerste bitcoin (BTC) fonds van Hong Kong goedgekeurd, beoogt $100 miljoen

Arrano Capital, de blockchain-afdeling van Venture Smart Asia, heeft zojuist het eerst goedgekeurde cryptocurrency-fonds van Hong Kong gelanceerd. Dat kondigt het bedrijf middels een persbericht op 20 april aan.

Arrano meldt dat het een doel van $100 miljoen voor het fonds beoogt. Tevens meldt het bedrijf dat het aan alle gestelde eisen heeft voldaan en onlangs een vergunning heeft ontvangen van de financiële toezichthouder uit Hong Kong; de Securities and Futures Commission (SFC).

- Advertentie -

Avaneesh Acquilla, CIO van Arrano, zegt dat dit fonds alleen voor bitcoin (BTC) is, maar dat het bedrijf van plan is om volgend jaar een nieuw fonds te lanceren dat bestaat uit een “mandje van verschillende tokens.” Verder zegt hij het volgende:

“Dit fonds komt op een cruciaal moment voor bitcoin. Door de kloof tussen de gereguleerde financiële wereld en de virtuele vermogenswereld te overbruggen, kunnen instellingen veilig toegang krijgen tot bitcoin via een conventionele fondsstructuur.

We hebben volgens de SFC-richtlijnen gewerkt om een product te creëren dat het eerste in zijn soort is, voldoet aan de behoeften van investeerders en voldoet aan de hoogste regelgevingsnormen.”

Aldus Acquilla. Arrano kondigt aan dat BitGo als custodian, oftewel opslagdienst, voor het fonds zal fungeren en Grant Thornton als auditpartner met advocatenkantoor Simmons & Simmons alsmede Ogier voor juridische ondersteuning. Acquilla zegt dat dit fonds zal helpen bij de adoptie van bitcoin:

“We hebben besloten dit fonds te lanceren om aan de marktvraag van professionele beleggers tegemoet komen die zich steeds meer richten op bitcoin als alternatief oppotmiddel. Uiteindelijk moet er regelgeving komen om ervoor te zorgen dat bitcoin algemeen wordt geaccepteerd en dat mensen het kunnen vertrouwen.”

Dergelijke fondsen worden in Hong Kong maar zelden goedgekeurd. In oktober 2018 kondigde de SFC aan dat het toezicht zal houden op cryptocurrency-exchanges in Hong Kong. Dit nieuwe fonds van Venture Smart Asia is het eerste cryptocurrency-fonds dat compleet goedgekeurd is door de SFC. Andere dergelijke fondsen mogen zich alleen richten op institutionele investeerders.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.033,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.056,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.071,60 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.110,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.241,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.241,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.033,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.056,30 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.071,60 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.110,00 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...