Timo Bult Timo Bult
20/04/2022 09:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/04/2022 09:31

Eerste bitcoin ETF in Australië kan $1 miljard aan investeringen zien

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Eerste bitcoin ETF in Australië kan $1 miljard aan investeringen zien

Foto: yusuf aktas/Shutterstock

Goed bitcoin nieuws uit Australië! Daar heeft de financieel toezichthouder namelijk het eerste bitcoin exchange-traded fund (ETF) goedgekeurd. Een ETF is een op de beurs genoteerd fonds waarin traditionele investeerders kunnen investeren. Het gaat het om een zogenoemde spot ETF.

Goed voor bitcoin? Amerikaanse banken mogelijk opnieuw in problemen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin beursfonds in Australië

In de Australian Financial Review valt te lezen dat het Cosmos Asset Management is gelukt om het eerste Australische bitcoin ETF goedgekeurd te krijgen. Het fonds wordt genoteerd aan CBOE Australia en biedt investeerders een indirecte blootstelling aan BTC. Het voordeel van een ETF is dat investeerders die enkel via traditionele wegen beleggen, toegang krijgen tot de cryptocurrency.

De indirecte blootstelling zal lopen via de Purpose Bitcoin ETF uit Canada. In tegenstelling tot de bitcoin beursfondsen in de Verenigde Staten, welke bitcoin futures ETF’s zijn, koopt de Purpose Bitcoin ETF ook echt bitcoin (BTC) met het geïnvesteerde geld. Kortom, investeerders kunnen hiermee net zo makkelijk bitcoin in hun portfolio opnemen als aandelen en andere investeringsinstrumenten.

 $1 miljard aan investeringen in bitcoin fonds verwacht

Het fonds zal op 27 april lanceren op de eerdergenoemde CBOE Australia beurs. En de verwachtingen zijn hooggespannen. Volgens de Australian Financial Review zou er zelfs tot $1 miljard aan investeringen binnen kunnen stromen na de lancering.

Volgens Kurt Grumelart van het Australische investeringsbedrijf Zerocap is de goedkeuring groot nieuws. Zo stelt hij:

“De goedkeuring markeert een grote stap voorwaarts voor Australië en de algemene acceptatie van de crypto-industrie als geheel.”

Ook verwacht hij dat dit het startschot zal zijn voor nog meer vergelijkbare beursfondsen gebaseerd op andere cryptocurrencies in Australië:

“Als andere markten een indicatie zijn, is het waarschijnlijk dat een succesvolle lancering zal leiden tot een groot aantal meer noteringen voor op crypto-activa gebaseerde fondsen buiten Bitcoin.”

De VS lopen nu behoorlijk achter op de rest van de financiële wereld, met crypto spot ETF’s die al gelanceerd zijn in Canada, Europa en nu dus ook Australië. In de VS lijkt vermogensbeheerder Grayscale een van de grootste kanshebbers op een goedkeuring te zijn. Het is zelfs bereid naar de rechter te stappen mocht het weer niet lukken.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Advertentie
Advertentie