Timo Bult Timo Bult
29/03/2022 12:53 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/03/2022 12:53

Grayscale is bereid naar de rechter te stappen voor Bitcoin ETF

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grayscale is bereid naar de rechter te stappen voor Bitcoin ETF

Foto: Maksim Safaniuk/Shutterstock

Een Amerikaanse spot bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) blijft iets waar investeerders wereldwijd met smacht op wachten. Het zou namelijk een hele lading nieuwe investeerders de markt in kunnen trekken. Tot op heden is er echter, los van de bitcoin futures ETF’s, nog geen enkele aanvraag door de Securities and Exchange Commission (SEC) goedgekeurd. De crypto-vermogensbeheerder Grayscale lijkt daar nu zo langzamerhand genoeg van te krijgen.

Bitcoin-analisten zien herhaling van 2020, voorspellen sterke opmars
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Grayscale wil fonds omzetten in bitcoin ETF

In een interview met Bloomberg bespreekt Grayscale CEO Michael Sonnenshein de aanvraag van zijn bedrijf. Grayscale heeft verschillende investeringsfondsen voor cryptocurrencies waarvan zijn bitcoin-fonds veruit het grootste is. Daar zit ongeveer $30 miljard aan bitcoin in en het is dit fonds dat Grayscale om wil zetten in een ETF.

In oktober diende het aanvraag in bij de SEC om dit voor elkaar te krijgen. Maar tot op heden, zoals alle andere spot bitcoin ETF aanvragen, keurde de toezichthouder het nog niet goed. In februari werd de beslissing weer uitgesteld waarmee de nieuwe deadline voor een besluit in juli komt te liggen. En mocht de SEC de aanvraag ondanks de enorme positieve steun opnieuw afgekeurd worden, dan zal Grayscale verdere stappen ondernemen.

Naar de rechter als bitcoin ETF wordt afgekeurd?

Bloomberg vroeg hem namelijk in het interview of Grayscale gebruik zal gaan maken van de zogenoemde Administrative Procedure Act (APA) optie, waarmee de SEC voor de rechter gesleept wordt. Daarop reageerde de CEO:

“Ik denk dat alle opties op tafel liggen, […] het Grayscale-team heeft de volledige middelen van ons bedrijf ingezet om GBTC, ons vlaggenschipfonds, om te zetten in een ETF. Het is echt belangrijk dat beleggers weten dat we voor hen hebben en zullen blijven pleiten.”

Ook gezien het positiever wordende klimaat in de Verenigde Staten, met Biden’s recente positieve crypto-wet, heeft Sonnenshein positieve verwachtingen voor zijn aanvraag. “Het is een kwestie van wanneer, en niet of er een bitcoin ETF op de markt komt,” aldus de CEO.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie