Roy van Krieken Roy van Krieken
05/02/2022 17:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/02/2022 17:15

SEC stelt besluit over Grayscale bitcoin ETF uit

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Waarom het grootste bitcoin fonds ter wereld niet moet liquideren

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

Grayscale, de reusachtige Amerikaanse cryptocurrency vermogensbeheerder, diende een tijdje terug een aanvraag voor een bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) in bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC heeft nog altijd geen oordeel gegeven over deze aanvraag en gaf gisteren zelfs aan dat een definitief besluit nog even op zich zal moeten laten wachten.

Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump

Grayscale ETF

Het zal voor velen niet als een verrassing komen dat de SEC nog niet bereid is om een uitspraak te doen. Op vrijdag werd bekend gemaakt dat de SEC op zoek is naar meer informatie alvorens zij een besluit kunnen doen.

Opmerkelijk is dat de SEC in een mededeling van maar liefst 10 pagina’s een oproep doet aan het grote publiek om hun standpunten, gegevens en argumenten met de toezichthouder te delen. In de kennisgeving staat verder dat het publiek 21 dagen de tijd heeft om schriftelijke gegevens, standpunten en argumenten naar voren te brengen over de vraag of de aanvraag van Grayscale al dan niet moet worden goedgekeurd.

SEC

Het is niet bepaald de eerste keer dat de SEC weigert om een bitcoin spot ETF goed te keuren. De afgelopen maanden zijn er al meerdere aanvragen van verschillende bedrijven door de SEC afgewezen. Onder meer aanvragen van Fidelity en SkyBridge Capital kregen door de SEC geen groen licht. 

Vooralsnog is er dan ook nog geen enkel bitcoin spot ETF goedgekeurd. Veelal worden dergelijke ETF’s gezien als de ‘heilige graal’ van institutionele adoptie. Dit soort ETF’s bieden traditionele investeerders de mogelijkheid om gemakkelijk direct blootstelling te krijgen aan bitcoin middels een vertrouwd investeringsproduct.

Uiteraard zijn de eerste bitcoin futures ETF’s in het vorige jaar wel goedgekeurd door de SEC. Hoewel dit een mooie stap in de goede richting was, is het wachten nu op het eerste bitcoin spot ETF. Het ziet er naar uit dat crypto investeerders helaas nog een tijdje langer zullen moeten wachten voordat het zover is.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021, een rol die hij kreeg via een aanbeveling. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Toezichthouder bestempelt bitcoin en ethereum als grondstoffen
Toezichthouder bestempelt bitcoin en ethereum als grondstoffen
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin verkoop?
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin dump?
Goed voor crypto? Europese Centrale Bank wil blockchain inzetten
Goed voor crypto? Europese Centrale Bank wil blockchain inzetten
Advertentie