Roy van Krieken Roy van Krieken
21/12/2021 19:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/12/2021 19:08

Bloomberg: Bitcoin spot ETF kan miljarden dollars aantrekken

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bloomberg: Bitcoin spot ETF kan miljarden dollars aantrekken

Foto: Primakov/Shutterstock

Een paar maanden geleden vond er een bijzondere mijlpaal voor bitcoin (BTC) en de rest van de crypto markten plaats. Het eerste bitcoin futures ETF, ofwel beursfonds, werd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) goedgekeurd voor de handel op de Amerikaanse beurs. De koers van bitcoin reageerde heftig en zette vervolgens een nieuwe all-time high neer.

De heilige graal zijn echter niet dit soort futures beursfondsen, maar een bitcoin spot ETF. De prijs van deze soort ETF zal direct gekoppeld worden aan de bitcoin prijs en geeft op die manier aan investeerders de mogelijkheid om vrij direct blootstelling aan de grootste cryptocurrency te krijgen.

Bitcoin beleggers kopen $1,7 miljard aan BTC tijdens dip
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bloomberg Intelligence

Volgens analisten van Bloomberg kan de goedkeuring van een bitcoin spot ETF zorgen voor een enorme impuls van institutionele investeerders die de crypto markten binnen stappen. Veel traditionele investeerders blijven vooralsnog aan de zijlijn staan, omdat er geen gemakkelijke manier is om blootstelling aan bitcoin te krijgen.

Volgens James Seyffart van Bloomberg Intelligence zou een bitcoin spot ETF enorm goed zijn voor het ecosysteem:

“Ik kan niet anders dan denken dat activa in deze omgeving nog veel groter zouden zijn als we efficiënte structuren, zoals spot ETF’s, hebben in de VS.”

Het eerste bitcoin futures ETF van ProShares zag in de eerste 24 uur een gigantische instroom van institutioneel geld. De eerste dag bedroeg het handelsvolume meer dan $1 miljard. Aangezien spot ETF’s voor institutionele investeerders nog een stuk aantrekkelijker zullen zijn, lijkt het niet onwaarschijnlijk dat vele miljarden op deze manier de crypto markten binnen kunnen stromen.

Bitcoin Spot ETF’s

Veel crypto investeerders kijken om die reden met smart naar de Amerikaanse SEC om de ingediende aanvragen van verschillende bedrijven voor een spot ETF goed te keuren. Helaas zullen deze investeerders nog even moeten wachten.

Onlangs maakte de SEC namelijk bekend dat zij een uitspraak over twee bestaande aanvragen van Grayscale en Bitwise voor dergelijke beursfondsen heeft uitgesteld tot tenminste februari van het volgende jaar. De SEC vond het gepast om langer in beraad te gaan over deze substantiële stap.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie