Roy van Krieken Roy van Krieken
21/12/2021 19:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/12/2021 19:08

Bloomberg: Bitcoin spot ETF kan miljarden dollars aantrekken

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bloomberg: Bitcoin spot ETF kan miljarden dollars aantrekken

Foto: Primakov/Shutterstock

Een paar maanden geleden vond er een bijzondere mijlpaal voor bitcoin (BTC) en de rest van de crypto markten plaats. Het eerste bitcoin futures ETF, ofwel beursfonds, werd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) goedgekeurd voor de handel op de Amerikaanse beurs. De koers van bitcoin reageerde heftig en zette vervolgens een nieuwe all-time high neer.

De heilige graal zijn echter niet dit soort futures beursfondsen, maar een bitcoin spot ETF. De prijs van deze soort ETF zal direct gekoppeld worden aan de bitcoin prijs en geeft op die manier aan investeerders de mogelijkheid om vrij direct blootstelling aan de grootste cryptocurrency te krijgen.

Crypto Rewind: einde Duitse bitcoin-dump, ETF-succes, CPI en meer
Crypto Rewind: einde Duitse bitcoin-dump, ETF-succes, CPI en meer

Bloomberg Intelligence

Volgens analisten van Bloomberg kan de goedkeuring van een bitcoin spot ETF zorgen voor een enorme impuls van institutionele investeerders die de crypto markten binnen stappen. Veel traditionele investeerders blijven vooralsnog aan de zijlijn staan, omdat er geen gemakkelijke manier is om blootstelling aan bitcoin te krijgen.

Volgens James Seyffart van Bloomberg Intelligence zou een bitcoin spot ETF enorm goed zijn voor het ecosysteem:

“Ik kan niet anders dan denken dat activa in deze omgeving nog veel groter zouden zijn als we efficiënte structuren, zoals spot ETF’s, hebben in de VS.”

Het eerste bitcoin futures ETF van ProShares zag in de eerste 24 uur een gigantische instroom van institutioneel geld. De eerste dag bedroeg het handelsvolume meer dan $1 miljard. Aangezien spot ETF’s voor institutionele investeerders nog een stuk aantrekkelijker zullen zijn, lijkt het niet onwaarschijnlijk dat vele miljarden op deze manier de crypto markten binnen kunnen stromen.

Bitcoin Spot ETF’s

Veel crypto investeerders kijken om die reden met smart naar de Amerikaanse SEC om de ingediende aanvragen van verschillende bedrijven voor een spot ETF goed te keuren. Helaas zullen deze investeerders nog even moeten wachten.

Onlangs maakte de SEC namelijk bekend dat zij een uitspraak over twee bestaande aanvragen van Grayscale en Bitwise voor dergelijke beursfondsen heeft uitgesteld tot tenminste februari van het volgende jaar. De SEC vond het gepast om langer in beraad te gaan over deze substantiële stap.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Advertentie