Roy van Krieken Roy van Krieken
17/12/2021 19:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/12/2021 19:45

Uitspraak eerste Amerikaanse bitcoin spot ETF’s uitgesteld

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Uitspraak eerste Amerikaanse bitcoin spot ETF’s uitgesteld

Een paar maanden geleden werd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) het eerste bitcoin (BTC) futures ETF, ofwel beursfonds, goedgekeurd voor de handel op de Amerikaanse beurs. De koers van de grootste cryptocurrency reageerde heftig en zette spoedig een nieuwe all-time high neer. Sindsdien was het wachten op groen licht voor bitcoin spot ETF’s. De SEC weigert hier voorlopig uitspraak over doen en heeft een beslissing uitgesteld tot februari 2022.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin spot ETF

Hoewel het feit dat de eerste bitcoin futures ETF’s op dit moment al verhandeld worden op de Amerikaanse beurs enorm positief is, blijven crypto investeerders over hele wereld met smart wachten op een goedkeuring van spot ETF’s.

Dit is volgens velen de ‘heilige graal’ en de sleutel tot massale instroom van institutioneel geld. De prijs van een bitcoin spot ETF wordt namelijk direct gekoppeld aan de bitcoin prijs, hetgeen bij futures ETF’s niet het geval is.

Op woensdag liet de SEC weten dat zij nog niet klaar zijn om een uitspraak te doen over een tweetal aanvragen voor dergelijke bitcoin spot ETF’s. Het gaat hier om de aanvragen van Grayscale en Bitwise.

“De Commissie vindt dat het gepast is om een langere periode aan te wijzen waarin gereageerd kan worden op de voorgestelde verandering van de regels zodat het genoeg tijd heeft om alle veranderingen te overwegen.”

Uitspraak

Grayscale is op dit moment verreweg het grootste bitcoin fonds ter wereld. Het fonds heeft tenminste $45 miljard aan activa onder beheer en halverwege oktober heeft Grayscale een aanvraag gedaan bij de SEC om hun bitcoin fonds in een spot ETF om te zetten.

Ook Bitwise deed een aanvraag voor een bitcoin spot ETF in oktober. Zij wilden op deze manier daadwerkelijke blootstelling aan bitcoin bieden voor geïnteresseerde investeerders, hetgeen met futures ETF’s niet mogelijk zou zijn, zo stelt Bitwise.

Helaas zullen we dus nog even moet wachten op een uitspraak van de SEC. De deadline voor een beslissing over de aanvraag van Grayscale staat op 6 februari en voor die van Bitwise op 1 februari

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie