Roy van Krieken Roy van Krieken
08/03/2023 17:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/03/2023 17:00

Eeuwenoude vraag: Bitcoin of goud? Waarom je beide in je portfolio wil hebben

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Varga Jozsef Zoltan

Bitcoin (BTC) wordt soms ook wel eens aangehaald als het ‘digitale goud’. Het zou een uitstekend oppotmiddel zijn en wellicht zelfs een bescherming tegen de inflatie bieden. Uiteraard zijn dit ook kenmerken waar goud om bekend staat. Welke van de twee is dan de betere investering en gaat de vergelijking tussen bitcoin en goud eigenlijk wel op? Nog belangrijker is wellicht de vraag waarom je jezelf tot een van beide moet beperken.

Bitcoin miners zijn niet meer welkom in Noorwegen met nieuwe wet
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin én goud

Vergeleken met goud komt bitcoin pas net kijken. De koning der cryptocurrencies werd in 2009 gelanceerd door de anonieme Satoshi Nakamoto. Bitcoin bestaat dus pas 14 jaar. Vergelijk dat maar eens met goud. Het edelmetaal wordt al duizenden jaren gebruikt over de hele wereld. Het heeft dus een track-record waar je u tegen zegt.

Bitcoin en goud hebben op papier een aantal belangrijke overeenkomsten, maar ook duidelijke verschillen. Dat maakt ze beide uniek. Goud staat bijvoorbeeld bekend om de stabiele koers, vooral wanneer de rest van de financiële wereld alles behalve stabiel is.

Bitcoin daarentegen staat juist bekend om de soms gigantische volatiliteit. In het verleden gebeurde het geregeld dat de BTC koers in minder dan 24 uur met dubbele cijfers de lucht in schoot, of in elkaar zakte. 

Dit maakt dat het in de praktijk heel erg verschillende investeringen zijn. Er zullen slechts weinig beleggers zijn die in bitcoin stappen met het idee dat de waarde van deze investering erg stabiel zal blijven. Daartegenover zullen weinig mensen in goud investeren met het vooruitzicht op honderden procenten rendement in een relatief korte periode.

De vraag: is goud of bitcoin een betere investering, lijkt daarom ook vrij zinloos. Op papier lijken de twee wellicht veel op elkaar, maar in de praktijk blijkt dat vaak niet zo te zijn. Om je beleggingsportefeuille te optimaliseren is het daarom wellicht verstandig je niet tot een van beide te beperken, maar om ze allebei toe te voegen!

Gratis goud bij GoldRepublic

En de timing om dit te doen had bijna niet beter kunnen zijn. Bij de Nederlandse goud broker GoldRepublic kun je namelijk momenteel een gram gratis goud ter waarde van ongeveer 50 euro verdienen!

Het enige wat je hoeft te doen is een account aanmaken bij GoldRepublic, alle verificatieprocedures doorlopen en minimaal 100 euro aan goud, zilver of platinum op het platform aanschaffen. Als je dit allemaal hebt gedaan krijg je je gratis gram goud op je account gestort!

Het uitbreiden van je beleggingsportefeuille was nog nooit zo makkelijk en goedkoop geweest!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie